29/11 ολοκληρώνει τις “εργασίες” του το Oruc Reis – «Συζήτηση για υφαλοκρηπίδα και καθεστώς των νησιών» ζητάει ο Ιμπραχίμ Καλίν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας αναφέρει ότι οι εργασίες του Oruc Reis θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν  δήλωσε ότι: «Tο Oruc Reis μέχρι τέλους του μήνα είναι εκεί. Αργότερα μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες του και να αποχωρήσει από την περιοχή και να πάει σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο εκεί. Εμείς θέλουμε διερευνητικές επαφές. Να συζητήσουμε την υφαλοκρηπίδα, το καθεστώς των νησιών».

 

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παπαθανάσης: «Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για το πώς θα ανοίξει η αγορά»
Επόμενο άρθρο2.311 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 606 στη Θεσσαλονίκη