253 αιτήσεις για αποζημίωση λόγω παρενεργειών των εμβολίων του covid-19 εγκρίθηκαν στη Γερμανία

Η Γερμανία ξεκινάει να πληρώνει αποζημιώσεις για παρενέργειες των εμβολίων κατα του covid-19.

Συγκεκριμένα στις αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί για τις βλάβες στην υγεία μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, αναφέρεται δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

«Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 253 αιτήσεις αποζημίωσης λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα μυοκαρδίτιδα, φλεβική θρόμβωση και σύνδρομο Guillain-Barré», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα στη Γερμανία όποιος έχει εμβολιαστεί μπορεί να επικοινωνήσει με το Paul-Ehrlich-Institut (PEI) για πιθανές παρενέργειες, το οποίο έχει επίσης αναπτύξει την εφαρμογή SafeVac 2.0 για καταγραφή.

Οι γιατροί είναι επίσης υποχρεωμένοι να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση ασφάλειας, το PEI κατέγραψε 333.492 ύποπτες περιπτώσεις παρενεργειών μετά από εμβολιασμό κατά του Covid 19.

Προηγούμενο άρθροΒόλος: 84χρονος έδειρε την νύφη του στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΑπο σήμερα οι αιτήσεις δικαιούχων του στεγαστικού επιδόματος των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων