2 Ιανουαρίου: Τι ισχύει για λαϊκές, καταστήματα και σούπερ μάρκετ, τι είναι ανοιχτό

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων στις 2 Ιανουαρίου.

Τις προηγούμενες χρονιές οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν την ημέρα αυτή κλειστά τα καταστήματα, με την 2η του Ιανουαρίου να λειτουργεί για το εμπόριο σαν μια κατ’έθιμον αργία – αν και όχι υποχρεωτική.
Άλλωστε, παραδοσιακά τις δύο Κυριακές πριν από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα καταστήματα είναι ανοιχτά και επομένως στις 2 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι έχουν μια ημέρα ξεκούρασης, αν δηλαδή δεν έχουν απογραφή… που και πάλι κρατά τα μαγαζιά κλειστά για τους πελάτες.
Φέτος, όμως, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά έπεσαν… Κυριακή, με αποτέλεσμα ορισμένοι επιχειρηματίες να ζητούν ανοιχτά καταστήματα την Δευτέρα.
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές συμφωνα με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Με την είσοδο της νέας χρονιάς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών σε κάθε γωνιά της Αττικής θα βρίσκονται και πάλι πίσω από τους πάγκους τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουνε τους χιλιάδες των καταναλωτών που παραδοσιακά τις εμπιστεύονται για τα ψώνια τους, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο ποιότητα-ποικιλία-τιμή που σε κάθε λαϊκή αγορά συνδυάζεται ιδανικά, συμβάλλοντας παράλληλα με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στη διαρκή προσπάθεια των ελληνικών νοικοκυριών να ορθώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην ακρίβεια και στην κερδοσκοπία».

Προηγούμενο άρθροΕπιστρέφουν από σήμερα στις εργασίες τους 1700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων
Επόμενο άρθροΤέσσερις νεκροί και τρείς τραυματίες σε σύγκρουση ελικοπτέρων στον αέρα στην Αυστραλία