Τσουνάμι καταγγελιών- Έρευνα Εισαγγελίας για ακόμα τρεις ηθοποιούς

Συνεχίζεται το τσουνάμι καταγγελιών και αποκαλύψεων για βιασμούς ανηλίκων κατά συρροήν στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για αύριο, ωστόσο ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε χθες την υπεράσπισή του, αναμένεται εντός της ημέρας να ζητήσει από την ανακρίτρια να μετατεθεί η διαδικασία για την Πέμπτη, προκειμένου ο ίδιος να έχει χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία ερευνά άλλους τρεις ηθοποιούς εκ των οποίων οι δύο είναι πασίγνωστοι και εξαιρετικά δημοφιλείς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», για αυτούς τους δύο οι εισαγγελικές έρευνες επικεντρώνονται σε καταγγελίες εις βάρος τους όχι μόνο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που φθάνουν σε βαριές προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και για περιπτώσεις απόπειρας βιασμού των θυμάτων τους. Και οι δύο έχουν τέτοιες καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους τους, οι οποίες έχουν μιλήσει για βίαια περιστατικά που συνιστούν απόπειρες βιασμού τους.

Παράλληλα λαμβάνονται υπόψη και άλλες καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλικές παρενοχλήσεις βαρύτατες ή λιγότερο βαριές, ενώ μία τρίτη περίπτωση ηθοποιού απασχολεί την εισαγγελία κατά απόλυτη προτεραιότητα. Πρόκειται για ηθοποιό που έχει καταγγελία από άνδρα ενήλικο (και όταν έγινε το περιστατικό), ο οποίος περιγράφει πως βιάστηκε και δίνει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίησή του.

Για την υπόθεση αυτή η εισαγγελία κινείται κατά προτεραιότητα, διότι το αδίκημα που καταγγέλλεται είναι παλιό και παραγράφεται αν δεν «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες μέσα σε δύο μήνες.

Ο συγκεκριμένος ηθοποιός ελέγχεται και για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στη δράση του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, καθώς αναφέρεται από άλλο θύμα για συμμετοχή σε σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Προηγούμενο άρθροΑΠΘ: Υπό κατάληψη και σήμερα το κτήριο διοίκησης
Επόμενο άρθροΜπλόκο της αστυνομίας στην πορεία των φοιτητών