Η Ελλάδα φλέγεται για μία ακόμη χρονιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν καθημερινά δεκάδες πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια. Ο γνωστός δημοσιογράφος Στέφανος Χίος μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη, αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το λόγο που το θέμα δεν προχωρά, τονίζοντας : «δεν το κάνουν γιατί δεν το θέλουν, δεν κάνουν κέφι να σώσουν την Ελλάδα, γιατί είναι η καταστροφή της χώρας».

«Αντί να έχουν 2.500 πυροσβέστες μόνιμους, τους έχουν εποχικούς. Και τους τυραννάνε, και τους ταλαιπωρούν. Δεν θέλουνε να φτιάξουνε. Δεν θέλουνε να πάρουνε καινούρια. Αλλά ότι και να πάρεις, είναι τέτοια τα καιρικά φαινόμενα, που πρέπει να φροντίσεις 15 χρόνια πριν για να έχεις αντιπυρική προστασία. Δε μπορείς σε κάθε φωτιά να τρέχεις, να δανείζεσαι, να νοικιάζεις πυροσβεστικά αεροπλάνα. Η χώρα πρέπει νά’ χει δικά της πυροσβεστικά αεροπλάνα. Δεν έχει. Ο στόλος δεν έχει ανανεωθεί. Οι πυροσβέστες είναι λίγοι. Το δασικό περιβάλλον και το δασικό νομικό πλαίσιο είναι λανθασμένο», επισήμανε ο Στέφανος Χίος.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε, όσο κι αν ακουστεί σε μερικούς περίεργο, είναι η κατάργηση της Αγροφυλακής» σημείωσε προσθέτοντας ότι επίσης κατήργησαν την δασοπροστασία, έδωσαν τα δάση στην Πυροσβεστική, και αυτό ήταν λάθος: που κατήργησαν τους δασικούς υπαλλήλους, το λεγόμενο δασικό, τους δασικούς. Αυτά τα δύο νομοσχέδια ήταν η αρχή και το τέλος της ελληνικής φύσης». Εξήγησε ακόμη πως «αν υπήρχε Αγροφυλακή ή δασοπροστασία, θα πηγαίνανε σε αυτούς που χτίζουνε τις ανεμογεννήτριες και θα τις γκρεμίζανε ως αυθαίρετα».

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων
Επόμενο άρθροΣκόπια – Πρόκληση Χρίστιαν Μίτσκοσκι : Αποκάλεσε τη χώρα “Μακεδονία” κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης