108 παράνομοι μετανάστες σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο περισυνελλέγησαν από το λιμενικό ανοιχτά της Δήλου

Τουλάχιστον 108 παράνομοι μετανάστες (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος νοτιοδυτικά της Δήλου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, περισυνελλέγησαν τα μεσάνυχτα μετά από ευρεία επιχείρηση του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις κάποιων απο αυτούς φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού παραπλέοντα πλοία και ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο. Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος ότι στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων. Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα κανείς από το σύνολο των παράνομων μεταναστών δεν έφερε σωσίβιο, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος δεν έφερε κανέναν σωστικό εξοπλισμό.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στις αρχές της Θεσσαλονίκης – Βρέθηκε πτώμα χωρίς κεφάλι και πόδια στο Καλοχώρι!
Επόμενο άρθροΈκτακτα μέτρα απο Γερμανία και Ιταλία για ν αντιμετωπίσουν τη μείωση παροχής φυσικού αερίου απο τη Ρωσία- Αυξάνει τη χρήση άνθρακα η Γερμανία