10 πρεσβευτές δυτικών χωρών κύρηξε ως ανεπιθύμητους για την Τουρκία ο Ερντογάν

Eντολή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κηρύξει 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών ως ανεπιθύμητα πρόσωπα για την Τουρκία, έδωσε σύμφωνα με δήλωσή του ο τούρκος πρόπεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή απηύθυναν έκκληση για την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά.

Ανάμεσα στους 10 “ανεπιθύμητους” πρεσβευτές βρίσκονται και αυτοί της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ

Ο Οσμάν Καβαλά βρίσκεται στη φυλακή από τα τέλη του 2017, κατηγορούμενος ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις στην Τουρκία το 2013 και ότι είχε εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Στις 18 Οκτωβρίου, οι πρεσβευτές του Καναδά, της Δανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ έκαναν κοιιν΄’η δήλωση με την οποία απηύθυναν έκκληση για δίκαιη και ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Καβαλά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Έδωσα την απαραίτητη εντολή στον υπουργό Εξωτερικών μας και είπα τι πρέπει να γίνει: αυτοί οι 10 πρεσβευτές πρέπει να κηρυχθούν persona non grata αμέσως. Θα το διευθετήσετε αμέσως. Πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν την Τουρκία. Θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα, εάν δεν τη γνωρίζουν πλέον».
Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Καλαμαριά
Επόμενο άρθροΠοινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον 40χρονο που σκότωσε τον εργαζόμενο εταιρείας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία