Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά και εννέα αγνοούμενους, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Σάββατο.

Δυο μέρες έντονων βροχοπτώσεων έπληξαν μια μεγάλη έκταση των ακτών του Ατλαντικού της νοτιοανατολικής Πολιτείας της Βραζιλίας, στην τελευταία σε μια σειρά φονικών καιρικών φαινομένων που οι ειδικοί λένε ότι επιδεινώνεται με την κλιματική αλλαγή.

Οι βροχοπτώσεις έρχονται έξι εβδομάδες μετά από αιφνίδιες πλημμύρες και κατολισθήσεις που σκότωσαν 233 ανθρώπους στην Πετρόπολη, επίσης στην ίδια Πολιτεία.

Αυτή τη φορά, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο περιλαμβάνουν το δημοφιλές θέρετρο Παρατί, όπου μια μητέρα και έξι από τα παιδιά της ηλικίας 2 έως 17 ετών έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση, ανέφεραν οι αρχές. Ένα έβδομο παιδί που επέζησε νοσηλεύτεται και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και 219 σπίτια υπέστησαν ζημιές, επτά από τα οποία παρασύρθηκαν ολοσχερώς, πρόσθεσαν οι αρχές του Παρατί, οι οποίες εντόπισαν 71 οικογένειες που πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες κατοικίες.

Άλλα δύο παιδιά πέθαναν στην Άνγκρα ντος Ρέις, όπου οι αρχές κήρυξαν κατάσταση μέγιστου συναγερμού και όπου τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν στην ίδια περιοχή.

Στη Μεσκίτα, ένας 38χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει ένα άλλο άτομο να ξεφύγει από τις πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Προηγούμενο άρθροΠολύωρη διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο«Οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για να υπάρξει συνάντηση των ηγετών» λέει η Μόσχα