Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 12:35

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

πραγματοποιεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρες 11.00 - 14.00 ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία Θεσσαλονίκης (πλησίον του Λευκού Πύργου), στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, με στόχο να μάθουν πως μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που κινδυνεύει, προσφέροντάς του Πρώτες Βοήθειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα δείξουν σε όσους συμμετέχουν την διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.ΠΑ.), που μπορεί να εφαρμόσει κανείς για να επαναφέρει κάποιον που δεν αναπνέει στη ζωή, όπως επίσης και άλλες αρχές Πρώτων Βοηθειών που είναι καλό να γνωρίζουμε όλοι. Στο σημείο της εκδήλωσης, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα κι άλλες δύο δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επιβιβαστεί στο διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ, «Όντιν», και να κάνει μια εκπαιδευτική πλεύση στον Θερμαϊκό, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθεί από το πλήρωμα για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα, για τον εξοπλισμό του σκάφους, αλλά και για το διασωστικό έργο της ομάδας. Συγχρόνως, θα μάθει πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιον που βρίσκεται στην θάλασσα και κινδυνεύει, όπως επίσης και πως μπορεί ο ίδιος να προστατεύσει τον εαυτό του.

Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φαινόμενο του σεισμού και τους τρόπους που μπορούν να προστατευτούν τα ίδια και η οικογένειά τους. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιεί η ΕΟΔ εδώ και δύο χρόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΠΘ την Κυριακή» με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αυτοπροστασία και την σωστή ενημέρωση.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσκαλεί όσους συμμετέχουν να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο της ομάδας, προσφέροντας μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις άπορες οικογένειες που υποστηρίζει το Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Δράσεων.

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δημήτρης Βενιέρης
Ραδ. παραγωγός: Δημήτρης Βενιέρης
Πρόγραμμα: Focus 5.1
Ώρες: 17:00 - 18:00

Ροη ειδησεων

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 16:00

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 13:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined