Η καφεΐνη είναι μια ουσία που αυξάνει τη νοητική εγρήγορση και βελτιώνει τις νοητικές δεξιότητες ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς καφέ.
Οι Έλληνες συνηθίζουμε να το... παρακάνουμε στις μεγάλες γιορτές, τουλάχιστον όσον αφορά τις ποσότητες κρέατος που καταναλώνουμε. Και το Πάσχα είναι η επιτομή της κρεοφαγίας κάθε χρόνο. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την υγεία μας και τα επίπεδα της χοληστερίνης αυτές τις μέρες.
Επιστημονική έρευνα από το πανεπιστήμιο της πόλης Coimbra στην Πορτογαλία, σε συνεργασία με επιστήμονες από την Βραζιλία και τις ΗΠΑ, προσθέτει ακόμα δύο παράγοντες στην λίστα με τις ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία του ανθρώπου.
Τα περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα περιέχουν ζάχαρη.
Οι άνθρωποι που ξυπνάνε νωρίς το πρωί και πέφτουν για ύπνο επίσης πιο νωρίς, ενστικτωδώς επιλέγουν μια πιο υγιεινή διατροφή στη διάρκεια της μέρας.
Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας κοκέτα, σίγουρα υπάρχει κάποια από τις παρακάτω συνήθειες που κάνετε λάθος και ίσως να μην το γνωρίζετε. Δείτε λοιπόν τις 10 πιο συχνές λανθασμένες συνήθειες και διορθώστε τις!
Διανύουμε τα τελευταία 24ωρα της νηστείας και από το Σάββατο το βράδυ και για ένα 24ωρο περίπου, οι περισσότεροι θα περάσουμε από το ένα άκρο (νηστεία) στο άλλο (υπερφαγία).
Περίπου το 8% των παιδιών εμφανίζουν τροφικές αλλεργίες καθιστώντας το ένα σύνηθες πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς. Παράλληλα, υπολογίζεται πως το 1/3 των παιδιών με τροφική αλλεργία εμφανίζει αντίδραση σε παραπάνω από ένα τρόφιμα. Η αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό παρουσιάζεται συνήθως λίγο μετά την κατανάλωσή του και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα συμπτώματα, όπως εξανθήματα, φαγούρα, πρήξιμο, φτέρνισμα, μπούκωμα μύτης, βήχα, δύσπνοια, δυσκολία κατάποσης, κοιλιακό άλγος ή κράμπες, ναυτία, εμετό, διάρροια, ωχρότητα και ζάλη, ενώ σε περιπτώσεις σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να προκληθεί αναφυλακτικό σοκ, μια κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή που απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση. Σε γενικές γραμμές, αν και οποιοδήποτε τρόφιμο ή συστατικό είναι ικανό να προκαλέσει αλλεργία, τα τρόφιμα που προκαλούν συχνότερα κάποια αλλεργική αντίδραση είναι το αγελαδινό γάλα, το αυγό, η σόγια, το σιτάρι, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια και τα θαλασσινά, με τα τρία τελευταία να ευθύνονται συνήθως για τις πιο σοβαρές μορφές αλλεργίας. Μάλιστα, οι αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς και τα θαλασσινά, στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής, ενώ μεγάλο ποσοστό των αλλεργιών σε άλλα τρόφιμα μπορεί να ξεπεραστούν μετά την ηλικία των 5 ετών. Συνεπώς, είναι σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν ποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, καθώς και τα πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να μπορούν να αναγνωρίσουν έγκαιρα το ενδεχόμενο τροφικής αλλεργίας και να προσφέρουν στο παιδί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. neadiatrofis.gr  
Νυστάζετε, ο οργανισμός χρειάζεται καφεΐνη και θέλετε να μάθετε ποιό ρόφημα έχει τις λιγότερες θερμίδες; 

Ζωντανα τωρα

Κώστας Βαραγιάννης
Ραδ. παραγωγός: Κώστας Βαραγιάννης
Πρόγραμμα: Focus o CLOCK
Ώρες: 07:00 - 08:30

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined