Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 20:39

40 φορτηγά εντοπίστηκαν με "πειραγμένους" ταχογράφους τον Μάιο

Σαράντα φορτηγά με μηχανισμούς παραποίησης ταχογράφου εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και του Τμήματος Τροχαίας Λητής, τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη.
 
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.
Στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των  οχημάτων αυτών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.
 
Ειδικότερα, έπειτα από ενδελεχείς ελέγχους στα ανωτέρω οχήματα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στους οδηγούς των οχημάτων να επεμβαίνουν στην ορθή λειτουργία των ταχογράφων και ειδικότερα στην καταγραφή της δραστηριότητας που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και την ταχύτητα των οχημάτων.
 
Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.
 
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.
 

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined