Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 13:25

Παράδοση-παραλαβή στο ΥΜΑΘ στη σκιά της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική

Χωρίς επίσημη τελετή, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε η παράδοση- παραλαβή στο υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης.

Ο νέος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου είχε  συνάντηση με την προκάτοχό του, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Καράογλου έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική, όπου βρίσκονται από τα ξημερώματα προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική, ενώ ενημέρωσαν και την Ελευθερία Χατζηγεωργίου για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

«Σε μία δύσκολη μέρα που θρηνούμε έξι αθώα θύματα, έξι άνθρωποι που πήγαν για διακοπές και δυστυχώς έχασαν την ζωή τους από την θεομηνία δεν ήταν δυνατό να κάνουμε επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η σχετική τελετή ακυρώθηκε. Βρισκόμαστε όμως εδώ, από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε να πάει ο τόπος μπροστά και να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας» ανέφερε ο κ. Καράογλου.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο έτσι ώστε να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος που εχει προκύψει. Ζητώ συνεργασία από όλους. Στη ζωή μου έχω μάθει να συνεργάζομαι, είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής και συνεργάσιμος. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και πάλι, μαζί με τους συνεργάτες του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, μερικοί από τους οποίους είναι ήδη εκεί. Βεβαίως θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Για δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής. Δυστυχώς έχουν χαθεί και συνάνθρωποι μας από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα. Είμαστε εκεί από τα ξημερώματα με τον κύριο Καράογλου και τους υπουργούς Υποδομών, κύριο Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη, κύριο Χρυσοχοΐδη σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και με τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον κ. Τζιτζικώστα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Για το λόγο αυτό η σημερινή διαδικασία γίνεται τελείως τυπικά, για να μπορέσει ο κύριος Καραογλου να ξεκινήσει τη δουλειά. Τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε το περιθώριο να μιλήσουμε για τα περαιτέρω ζητήματα» υπογράμμισε.

«Η διαδικασία εδώ δεν μπορεί να είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Θρηνούμε έξι θύματα και η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι ακόμη δύσκολη. Ενημερώθηκα και εγώ από τον κ. Καράογλου και τον κ. Θεοδωρικάκο για το τι συμβαίνει στη Χαλκιδική. Θα έχω την δυνατότητα να ενημερώσω και τις επόμενες ημέρες τον κ. Καράογλου για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης» τόνισε τέλος η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined