Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 20:15

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Να σταματήσουν οι θανατηφόρες καταδιώξεις προσφύγων

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει
τώρα τις καταδιώξεις προσφύγων σε δημόσιους δρόμους, προκειμένου να μη γεμίσουν με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, εξέδωσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.
"Οι δρόμοι, οι οποίοι ήδη καθίστανται πεδίο μάχης από την αντικοινωνική συμπεριφορά και την επιθετική κουλτούρα ορισμένων οδηγών, ας μην μετατραπούν σε ένα ακόμα χαράκωμα του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες. Να μη γεμίσουν με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, στο όνομα της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής -ή, αν προτιμάτε, των «κοινών ευρωπαϊκών αξιών και οραμάτων» τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει τώρα τις θανατηφόρες καταδιώξεις σε δημόσιους δρόμους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Ενδεικτικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία:
antira
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Μέσα σε λίγους μήνες, τουλάχιστον 18 νεκροί και 54 τραυματίες, στην ίδια περιοχή, στον ίδιο δρόμο: αυτόν που ακολουθούν οι πρόσφυγες από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξανά στα σύνορα, για να φτάσουν τελικά σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης.
Οι 72 αυτοί άνθρωποι δεν μπορούν να θεωρηθούν θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Είναι θύματα του ανηλεούς πολέμου, που, εδώ και δεκαετίες, διεξάγουν τα ευρωπαϊκά κράτη, με τη συμμετοχή φυσικά της Ελλάδας, ενάντια στους πρόσφυγες. Στους πρόσφυγες του πολέμου, της φτώχειας και της καταστολής, τους πρόσφυγες, δηλαδή, που τα ίδια κράτη έχουν προκαλέσει με τις οικονομικές και στρατιωτικές επεμβάσεις τους.
Δεν το εννοούμε μεταφορικά: όλα σχεδόν τα παραπάνω «ατυχήματα» έχουν άμεσα προκληθεί από τις βίαιες καταδιώξεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία. Οι καταδιώξεις αυτές αποτελούν έτσι άλλο ένα όπλο -δίπλα στο φράχτη, τα στρατόπεδα, τα ναρκοπέδια, τον εγκλεισμό- και επεκτείνουν τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες από τα σύνορα στην ενδοχώρα.
Το ξέρουμε και το λέμε χρόνια: κανένα μέσο καταστολής δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους από την προσπάθειά τους να σώσουν τη ζωή τους ή να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το μόνο που καταφέρνουν τα ευρωπαϊκά κράτη με όλο αυτόν τον πόλεμο είναι να σκοτώνουν χιλιάδες πρόσφυγες και να πλουτίζουν τα κυκλώματα των διακινητών. Η προσφυγιά και η μετανάστευση θα συνεχίζουν γιατί αποτελούν το ύστατο ανθρώπινο δικαίωμα. Για αυτό επιμένουμε ότι η μόνη αντιμετώπισή τους είναι η αλληλεγγύη, τα ανοιχτά σύνορα, ο κοινός, παγκόσμιος αγώνας ενάντια στους πολέμους και την εκμετάλλευση.
Αυτή τη στιγμή όμως, πρέπει να επικεντρώσουμε στη δική μας περιοχή. Οι δρόμοι, οι οποίοι ήδη καθίστανται πεδίο μάχης από την αντικοινωνική συμπεριφορά και την επιθετική κουλτούρα ορισμένων οδηγών, ας μην μετατραπούν σε ένα ακόμα χαράκωμα του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες. Να μη γεμίσουν με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, στο όνομα της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής -ή, αν προτιμάτε, των «κοινών ευρωπαϊκών αξιών και οραμάτων» τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει τώρα τις θανατηφόρες καταδιώξεις σε δημόσιους δρόμους"

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε νεκρή 20χρονη σε χαράδρα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 21:45

Bρετανία: Εκτός καραντίνας ο πρίγκιπας Κάρολος

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 20:11

Κορωνοϊός: Στους 43 οι νεκροί στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 17:06

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 16:00

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined