Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 22:26

Γ. Μπουτάρης: «Να στηρίξουμε την Καλυψώ»

Mε δύο ...γραμμές ή αλλιώς πάνω σε δύο...βάρκες κινείται το τελευταίο διάστημα η παράταξη
της «Πρωτοβουλίας». Το παράδοξο είναι ότι και τις δύο γραμμές τις έχει χαράξει ο Γ. Μπουτάρης, που ως γνωστόν έχει ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την αυτοδιοικητική μάχη.
Η μια γραμμή είναι αυτή που προωθεί την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης με την νεοεκλεγμένη επικεφαλής Κ. Γούλα, ως υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το σχέδιο προωθεί ο κ. Μπουτάρης πριν ακόμη από την εκλογή της όταν έριξε το «σπέρμα» της ιδέας για αυτόνομη κάθοδο σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, περίπου ένα μήνα πριν τις γιορτές. Την ημέρα της εκλογής της κ. Γούλα η ιδέα αυτή πήρε επίσημη υπόσταση, όταν ο απερχόμενος δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε πως η «Πρωτοβουλία» μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης και μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να έρθει και πρώτη.
Η προηγούμενη γραμμή που είχε χαράξει και πάλι ο ίδιος ήταν η πρόταση ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι παρατάξεις και συνδυασμοί με παρόμοιες προσεγγίσεις στα θέματα της πόλης για να διερευνήσουν τις προοπτικές σύμπτυξης κοινού μετώπου των κεντροαριστερών δυνάμεων και παράλληλα τη δυνατότητα «να ενωθούν» υπό ένα κοινά αποδεκτό υποψήφιο δήμαρχο.
Όπερ και εγένετο. Με αρκετές δυσκολίες βέβαια, αλλά φαίνεται να υπάρχει μια καταρχήν συνεννόηση σε θέματα προγραμματικών αρχών.
Σήμερα λοιπόν η «Πρωτοβουλία» επιβεβαίωσε περίτρανα ότι ακολουθεί δύο παράλληλες τακτικές.
Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε σε συνάντηση τους αντιδημάρχους του και ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζήτησε να στηρίξουν την κ. Γούλα ως υποψήφια δήμαρχο. Πληροφορίες λένε ότι «τα έψαλλε» σε όσους δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι, ενώ «μάλωσε» και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ε. Χρυσίδου, επειδή διεκδίκησε την ηγεσία της «Πρωτοβουλίας» στις ενδοπαραταξιακές κάλπες, απέναντι στην κ. Γούλα.
Προηγουμένως τους ενημέρωσε για μια ακόμη πρωτοβουλία που ανέλαβε, να ζητήσει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο της κ. Γούλα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Αθήνα με την πρόεδρο του κόμματος, Φ. Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά ήταν αρνητική και σύμφωνα με πληροφορίες ενοχλήθηκαν τόσο αντιδήμαρχοι, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι που το πληροφορήθηκαν στην επόμενη συνάντηση που είχε ο κ. Μπουτάρης με τη δημοτική του ομάδα.
Κατά τ’ άλλα, από τη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση με τη δημοτική ομάδα, όπου καταγράφηκαν πολλές απουσίες, εκδόθηκε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι η «Πρωτοβουλία» συνεχίζει να στηρίζει το διαπαραταξιακό διάλογο επισημαίνοντας μάλιστα και «την ανάγκη για θετικά αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο».
Με τη σειρά της – σημειώνεται στην ανακοίνωση -, «συνεισφέρει στη διαπαραταξιακή διαβούλευση με την κατάθεση της υποψηφιότητας της Καλυψώς Γούλα και με προτάσεις για ένα Κοινό Πρόγραμμα».
Όπως έχει συμφωνηθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα κατατεθούν προτάσεις για πρόσωπα από όσους μετέχουν στο διάλογο με στόχο να βρεθεί ίσως η προσωπικότητα που θα δεχτούν όλοι για να τους οδηγήσει στην εκλογική μάχη.
Η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «Πρωτοβουλία» όμως τα λέει όλα. « Οι τελικές αποφάσεις της θα ληφθούν αμέσως μετά την κατάθεση των πορισμάτων της Επιτροπής Διαβούλευσης».
πηγη grtimes.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ντ.Τραμπ: Γελοίες οι κατηγορίες εναντίον μου

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 18:22

ΚΚΕ: Θανάσιμος εναγκαλισμός με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 18:03

Τι λένε οι δύο επιστολές της Αθήνας στον ΟΗΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 16:52

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ το απόγευμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 15:22

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined