Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 16:23

Πατουλίδου - Τριτοκοσμική η μεταφορά μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας με ΟΑΣΘ

Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Μητροπολιτικής Ενότητας
Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μ.Ε.Θ.-Τμήμα Απασχόλησης και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και συνεργατών της Αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, παρουσία και της Τροχαίας Θέρμης, σε στάση δρομολογίου του ΟΑΣΘ που μεταφέρει μαθητές από την Καρδία στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου αφού ενημερώθηκε από το κλιμάκιο, το οποίο της προσκόμισε και φωτογραφικό υλικό, προέβη στην εξής δήλωση:
«Διεκδικώντας από κοινού με την τοπική κοινωνία, τη δωρεάν και ασφαλή δημόσια μεταφορά των παιδιών, ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Μ.Ε.Θ. να καταγράψει τις συνθήκες, σε πραγματικό χρόνο, μεταφοράς των μαθητών από την Καρδία στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας. Η διαπίστωση είναι αποκαρδιωτική. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς είναι αποτυπωμένες και σε φωτογραφικό υλικό. Δεκάδες μαθητές, με αρκετό κρύο και υγρασία, αναμένουν στις στάσεις προσπαθώντας να μετακινηθούν στα σχολειά μας. Στις κοιτίδες της γνώσης και του πολιτισμού μας. Το ίδιο δρομολόγιο ταυτόχρονα χρησιμοποιούν δεκάδες πολίτες για να πάνε στη δουλειά τους εκείνη την πρωινή ώρα. Αποτέλεσμα είναι το λεωφορείο να γεμίζει με κόσμο και οι μαθητές, είτε, οι πιο «τυχεροί» που καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, να στοιβάζονται σε αυτό, είτε χάνουν την πρώτη ώρα, είτε αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια σε μια διαδρομή πολύ επικίνδυνη για την ασφάλειά τους. Στην αυτοψία ήταν παρούσα και η Τροχαία Θέρμης. Σκοπός της όλης ενέργειάς μας ήταν να βρεθεί τρόπος έτσι ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα και να σταματήσει η έκθεση των παιδιών στους δρόμους. Θα επικοινωνήσω άμεσα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιο Παππά. Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα στη δημόσια συγκοινωνία Θεσσαλονίκης. Μπροστά όμως στον καθημερινό Γολγοθά που βιώνουν γονείς και μαθητές για το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση, οι προτεραιότητες στη χάραξη και την ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, είναι εμφανέστατες».
Πηγή: www.voria.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Σάκης Γκίνας
Ραδ. παραγωγός: Σάκης Γκίνας
Πρόγραμμα: Αθλητικό Μαγκαζίνο
Ώρες: 15:00 - 17:00

Ροη ειδησεων

Κρίσιμα 24ωρα για την Ιταλία

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 14:35

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δάσος Χαϊδαρίου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 14:09

Αυτοκτόνησε φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:30

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βαρικό Φλώρινας

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 09:36

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined