Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:51

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Αποχαιρετισμός στη Βιργινία Τσουδερού

Με ένα ψήφισμα και βαθιά θλίψη αποχαιρέτησε τη Βιργινία Τσουδερού το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Η Βιργινία Τσουδερού ήταν επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΙΜΜΑ. Ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπό της υψώθηκε μεσίστια η σημαία του Μουσείου ως την ημέρα της κηδείας της, ενώ το Δ.Σ. εξέφρασε «δημόσια την ευγνωμοσύνη όλων των μελών του και του προσωπικού του Ιδρύματος για την αποφασιστική συμβολή της εκλιπούσης στην οργάνωση, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα».

Το όνομα της Βιργινίας Τσουδερού είναι συνδεδεμένο με τον μεγάλο αγώνα της για την Ίδρυση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Διαβάζοντας το ημερολόγιό της, τις μέρες εκείνες γίνεται φανερό ότι στάθηκε η ψυχή αυτής της προσπάθειας. Κατανοώντας τη μεγάλη σημασία του Αγώνα του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ιστορία της πατρίδας μας, μαζί με τον Δημήτρη Ζάννα, η Τσουδερού αποφάσισε να δώσει τη μάχη και «να σταθεί δίπλα στους αγώνες του για την προβολή των απελευθερωτικών αγώνων αυτού του ευαίσθητου τμήματος του ελληνισμού».

Η Γενική Γραμματέας του ΙΜΜΑ κ. Σταυρούλα Μαυρογένη αναφέρει ότι στις 31.9.1980 η Β. Τσουδερού έγραφε στο ημερολόγιό της: «...Σήμερα χαρούμενη μέρα. Κερδήθηκε η δίκη για το Μουσείο –Διασώθηκε το «παιδί μας!»... Εντυπωσιακό! Οι Γιουγκοσλάβοι ήδη έστειλαν κάποιον να δει το Μουσείο!». Και πιο κάτω: «Σήμερα το Μουσείο επισκέπτονται πολλά σχολεία και άλλες ομάδες πολιτών. Έχει πλήρες αρχείο, των αγωνιστών και φωτογραφικό υλικό. Στο Κέντρο Έρευνας του Μουσείου κάθε ερευνητής μπορεί να μελετήσει μικροφίλ από ελληνικά και ξένα αρχεία».

Ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Βιργινία Τσουδερού υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Η απώλειά της αυξάνει το χρέος μας για να συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια καθαρή αγωνιστικότητα για τη διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Ιστορίας της Μακεδονίας».

 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Μουσική
Ώρες: 18:00 - 19:00

Ροη ειδησεων

Kαραμπόλα οχημάτων στο Δερβένι. Τρεις τραυματίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 18:35

Δεμένα τα πλοία στην Κέρκυρα

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 15:30

Βίντεο: Έντονη χιονόπτωση στο νομό Τρικάλων

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 11:12

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined