Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 16:23

Κέρδη… από το διάστημα, για επενδυτές που αξιοποιούν Δεδομένα Παρατήρησης Γης : Την Παρασκευή η σχετική εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Εκδήλωση με θέμα «Δεδομένα Παρατήρησης Γης & Βιώσιμη Ανάπτυξη», οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ.Αλεξάνδρου 49).

Στόχος της εκδήλωσης είναι, να αναδειχθεί η σημασία αυτών των δεδομένων και τεράστιο εύρος δυνατοτήτων χρήσης τους για βιώσιμη ανάπτυξη, στη βάση της χαρακτηριστικής εκτίμησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, πως κάθε ευρώ επένδυσης σε Δεδομένα Παρατήρησης Γης, αποδίδει έξι ευρώ στον επενδυτή.

Ανάμεσα στα επιμέρους θέματα που θα εξεταστούν, είναι η αξιοποίηση της καινοτόμου βιομηχανίας του διαστήματος ως μοχλού ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, η δυνατότητα συνδυαστικής χρήσης επίγειων και δορυφορικών δεδομένων για παροχή υπηρεσιών σε τομείς κοινωνικής ωφέλειας, ενδεικτικές περιπτώσεις χρήσης των δεδομένων παρατήρησης γης, κ.α.

Στην 1η ενότητα, που είναι αφιερωμένη στη «χρήση των Δεδομένων Παρατήρησης Γης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», θα μιλήσουν οι Αθανάσιος Πότσης, Μέλος ΔΣ ΕΛ.Δ.Ο., Γεώργιος Ζαλίδης ( i-BEC), Jorge A. Sanchez, Πρόεδρος ΔΣ si-Cluster, CSFO Corallia, Αργυρώ Καββαδά, Associate, Science Program Management at NASA Headquarters Earth Science Division.

Στη 2η ενότητα όπου θα παρουσιαστούν «Ενδεικτικές περιπτώσεις εφαρμογής των δεδομένων παρατήρησης Γης και υπηρεσιών», θα μιλήσουν οι Ιωάννης Γήτας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΕΠαΔαΠ, Μιχάλης Σιούτας, Διδάκτωρ Μετεωρολόγος, Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Κώστας Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ, Αριστοτέλης Βαρθολομαίος, Αγρ-Τ. Μ. Α.Π.Θ., Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Α.Π.Θ, Βάια Μουστάκα, Αγρ-ΤΜ Ερευνητική ομάδα OSWIND, ΑΠΘ.

Στην 3η ενότητα θα κάνουν σχετικές παρουσιάσεις εκπρόσωποι από τις εξειδικευμένες εταιρείες: GEOSENSE, GET, PLANETEC HELLAS, NEUROPUBLIC, SCIENTACT, TERRASPATIUM, ενώ την εκδήλωση στηρίζει και η TOTALVIEW.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στον ιστότοπο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, www.tkm.tee.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Συνέλαβαν δραπέτες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:32

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και από τον Σπύρο Λυκούδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 20:47

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined