Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 11:35

ΗΧΗΤΙΚΟ Γιώργος Φλωρίδης: Αυτά που είδαμε στο ποδόσφαιρο εντάσσονται σε ένα γενικευμένο κλίμα ανομίας, που υποθάλπει η κυβέρνηση -Θεσμικά λάθος η κίνηση Θεοδωράκη να συναντήσει τον Πρωθυπουργό

"Δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται πρωτίστως την τήρηση και την επιβολή των κανόνων έναντι όλων. Όταν αρχίζουν οι εκπτώσεις στην επιβολή των κανόνων, τότε όλοι αυτοί αποθρασύνονται και προφανώς τα πράγματα εξελίσσονται με πάρα πολύ άσχημο τρόπο.

Τα φαινόμενα που ζούμε τελευταία, είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας της κυβέρνησης να επιβάλλει την τήρηση των κανονων προς όλους, ώστε να εμπεδωθεί και στον κόσμο ένα αίσθημα δικαιοσύνης, δήλωσε στον FOCUS 103,6, ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης.

"Χθες ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι φέτος, έχουμε το πιο ανταγωνιστικό, το πιο καλό, το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα και μετά ανακοίνωσε ότι το διακόπτει. Άμα είναι συναπαστικό, ανταγωνιστικό κτλ γιατί το διακόπτεις; Γιατί προφανώς δεν μπορείς να επιβάλεις κανόνες. Με όποιο πρόβλημα καλείται να ασχοληθεί η κυβέρνηση, δεν έχει διάθεση να το λύσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει."

"Τι σημαίνει παράνομη συμπεριφορά διοικητικών παραγόντων αυτήν την περίοδο; Πού εντάσσονται όλα αυτά;
Αυτά, εντάσσονται σε ένα γενικευμένο κλίμα ανομίας, που υποθάλπει αυτή η κυβέρνηση. Όταν από τα πρώρα πράγματα που κάνει μια κυβέρνηση, είναι να ψηφίσει ένα νόμο και να βγάλει έξω από τις φυλακές οι βαριά εγκληματίες, τότε το μήνυμα προς την κοινωνία, είναι "παιδιά ορμάτε". Η ίδια κυβέρνηση να θυμίσουμε, διαπραγματεύεται με έναν άνθρωπο που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, έστειλε δέμα-βόμβα σε πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος σώθηκε γιατί κράτησε το δέμα μακριά από το πρόσωπό του..."

Αναφορικά με το εγχείρημα για το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε:

Αυτό το πράγμα φαίνεται μια συνάθροιση παραγόντων, που ο καθένας προσπαθεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του, όσον αφορά την επανεκλογή του. Άρα είναι περισσότερο μοίρασμα "καρέκλας", οι οποίες λιγοστεύουν όσο οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές, κι αυτό εμφανίζει φαινόμενα αποδιάρθρωσης. Εκεί κρατιέται ο καθένας με ένα κόμμα ή ένα κομματίδιο που έχει και παριστάνει τον αρχηγό.
Είδαμε και τις διαφωνίες σε μεγάλα ζητήματα, όπως στο Μακεδονικό και στη Novartis και στο θέμα των εκλογών."

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη ο κ. Φλωρίδης απάντησε:

"Η χώρα αυτή ή θα λειτουργήσει με βάση τις ιεραρχίες ή δεν έχει απολύτως καμία τύχη. Τι εννοώ:
Αν η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει μία θεσμική διαδικασία για συγκρότηση συμβουλίου εθν. ασφαλείας, πρέπει να τηρήσει τις ιεραρχίες. Να ξεκινήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να πας μετά στα κόμματα στη βάση της κοινοβουλευτικής τάξεως. Ο κ. Θεοδωράκης, που ισχυρίζεται ότι είναι οπαδός της τάξης, της σοβαρότητας και της θεσμικότητας θα έπρεπε να πει στον πρωθυπουργό "αγαπητέ κ. Τσίπρα, εγώ είμαι το τελευταίο κόμμα στη Βουλή, ξεκίνα από το πρώτο". Είναι λάθος η κίνηση Θεοδωράκη από άποψη θεσμικής λειτουργίας της χώρας, αλλιώς μοιάζει παιχνίδι."

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Ραδ. παραγωγός: Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Πρόγραμμα: Focus MORNING
Ώρες: 05:00 - 08:30

Ροη ειδησεων

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί κληρονομικοί καρκίνοι

ΥΓΕΙΑ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 21:22

Εργασίες από αύριο σε επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 18:55

Με Κάνιας στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 16:54

Brexit: «Τυχόν συμφωνία θα υπάρξει την Πρωτοχρονιά»

ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 16:17

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined