Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 10:18

HXHTIKO Χαράλαμπος Αθανασίου: "Πώς ξέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταπολιτευτικά; Τι ξέρει για την ουσία της υπόθεσης και πού "πάει" το τεκμήριο της αθωότητας;"

"Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν συγκεκριμενοποιούν τίποτα για τα πολιτικά πρόσωπα, γι' αυτό και πιστεύω ότι πρόκειται για σκευωρία" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου.

 

Ο κ. Αθανασίου επιτέθηκε κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου ότι "πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταπολιτευτικά".

"Βγαίνει ο κ. Παπαγγελόπουλος και λέει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταπολιτευτικά. Πώς το ξέρεις εσύ κ. Παπαγγελόπουλε και προέρχεσαι και από το δικαστικό σώμα; Τι γνώση έχεις εσύ για την ουσία της υπόθεσης, ειδικά όταν πρόκειται για προστατευόμενους μάρτυρες, ανώνυμους, που δεν τους γνωρίζεις, εκτός αν τα γνωρίζεις όλα και είσαι κι εσύ μέρος της σκευωρίας; Πού "πάει" το τεκμήριο της αθωότητας; Αγνοείς ότι για εμάς τους νομικούς είναι νομική υποχρέωση; Πώς το λες αυτό; Τι δουλειά είχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τζανακόπουλος να πάει στην εισαγγελία να ενημερωθεί;"

Αναφορικά με τη διαδικασία που προβλέπεται για τους προστατευόμενους μάρτυρες ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πότε και με ποιους τρόπους, μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους και να κληθούν να καταθέσουν.

"Η Βουλή που πήγε η δικογραφία τώρα για τα πολιτικά πρόσωπα, δεν δεσμεύεται από τη διάταξη του εισαγγελέα, που έκανε την προκαταρκτική εξέταση για την προστασία των μαρτύρων. Δεν δεσμεύεται η Βουλή από τις καταθέσεις αυτών μέχρι τώρα. Αν η Βουλή αποφασίσει να κάνει προκαταρκτική εξέταση ή ασκηθεί αργότερα ποινική δίωξη κατά πολιτικών προσώπων, τότε και μόνο τότε θα κριθεί, αν τα πρόσωπα αυτά θα τύχουν προστασίας. Δηλαδή η προανακριτική επιτροπή θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Αναφορικά τώρα, με το δικαστήριο, λέει ο νόμος, γιατί έχει ασφαλιστικές δικλείδες: μόνη η κατάθεση των μαρτύρων, των οποίων κρατείται η ανωνυμία, δεν αρκεί για να ενοχοποιηθεί κάποιος, δεν λαμβάνονται υπόψη, αν είναι μόνο αυτές. Το δικαστήριο όμως, δεν εμποδίζεται να άρει αυτήν την ανωνυμία και να ζητήσει να έρθουν και να εξεταστούν ή να το ζητήσει οποιοσδήποτε διάδικος. Αν δεν γίνει αυτό και δεν υπάρχουν άλλα αποδεικτικά μέσα, δεν λαμβάνονται υπόψη, γιατί μπορεί να υπάρχει σκευωρία.

"Αυτός ο θόρυβος γίνεται για να πληγεί ο Σαμαράς, αυτός δηλαδή που έβαλε τη διάταξη για την προστασία μαρτύρων και για υποθέσεις δωροδοκίας κτλ για να βγουν όλα στη διαφάνεια και να προστατεύεται το πολιτικό μας σύστημα, και ο Πικραμμένος. Τι δουλειά έχει ο Πικραμμένος; Ο άνθρωπος δνε πρόλαβε ούτε να υπογράψει για 30 μέρες. Μα είναι φοβερά πράγματα αυτά.
Φοβάμαι, ότι αυτές οι εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές, οι οποίες έγιναν ποτέ, μετά τη μεταπολίτευση", κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Τριαντάφυλλος Τσουφλάς
Ραδ. παραγωγός: Τριαντάφυλλος Τσουφλάς
Πρόγραμμα: Focus εν κινήσει
Ώρες: 16:00 - 17:00

Ροη ειδησεων

Δημοσκόπηση για Ευρωεκλογές: ΝΔ 9 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 6 έδρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 15:26

Μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά κατά Καμμένου στον Άρειο Πάγο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 14:22

Μοργκερίνι: Καλά νέα η συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 11:50

Ρουμανία: Στους 128 οι νεκροί από τη γρίπη

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 10:41

Πέθανε ξαφνικά η νεαρή ηθοποιός Νίκη Λειβαδάρη

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 10:38

Πρώτη επίσκεψη Παππά στα Σκόπια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 09:41

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined