Κυρίως συννεφιασμένος

27°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 13:26

ΗΧΗΤΙΚΟ Λ.Κατσέλη:«Η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει»

«Η άρση των capital controls δεν μπορεί να είναι μια υπόσχεση της Κυβέρνησης, αλλά απόφαση της ΕΚΤ και της ΤτΕ, μετά από συνολική αξιολόγηση των επιδράσεων τους στις καταθέσεις, παράλληλα με την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Λούκα Κατσέλη. «Νομίζω ότι η ΕΚΤ μέχρι πρότινος εξακολουθούσε να είναι αρκετά επιφυλακτική.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αυτές οι επιφυλάξεις αίρονται και αργά ή γρήγορα θα αρθούν και τα capital controls», τόνισε η κ. Κατσέλη, στον focus fm και τον Δημήτρη Βενιέρη .

Αναφερόμενη στην κατάσταση της οικονομίας σήμερα, επεσήμανε ότι «έχει αρχίσει δειλά – δειλά να ανακάμπτει. Όλοι οι δείκτες βελτιώνονται, γιατί είχαμε πιάσει πάτο».

Η κ. Κατσέλη παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν λάθη στον τρόπο της διαπραγμάτευσης το 2015 καθώς τότε –όπως και τώρα- θα έπρεπε να είχαμε υποβάλει πολύ πιο γρήγορα τις δικές μας θέσεις. Παρόλα αυτά το ελληνικό ζήτημα βγήκε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο και έγινε πολιτικό θέμα, ενώ το τρίτο μνημόνιο είναι πιο διαχειρίσιμο από το δεύτερο γιατί έγινε συμβιβασμός».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Κατσέλη διατύπωσε τις ενστάσεις της για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, «δυστυχώς -σημείωσε- έχουμε ακόμη ένα πλαίσιο το οποίο δεν διευκολύνει τις επενδύσεις γιατί υπάρχει πολυνομία, γραφειοκρατία αλλά και αντιφατικές διατάξεις. Κατά την άποψή μου θα πρέπει να υπάρξει μια πραγματική ριζοσπαστική αλλαγή πλαισίου με διαφάνεια, κανόνες και ασφάλεια, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις». Επίσης η πρώην υπουργός πρότεινε: «να υπάρχει ένας φορέας, που θα αδειοδοτεί αυτές τις επενδύσεις, πριν γίνει η παραχώρηση του έργου σε επενδυτή».

Σχολιάζοντας το «μπλόκο» της ΑΔΕΔΥ στις αξιολογήσεις ξεκαθάρισε ότι :«Η αξιολόγηση είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύρυθμη λειτουργία οποιοδήποτε Οργανισμού, ιδιωτικού και δημόσιου». 

Τέλος ερωτηθείσα για τις εξελίξεις και τις ζυμώσεις στην κεντροαριστερά, με τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι « πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση αυτού του χώρου, όμως δεν πιστεύω στην άχρωμη πολιτική. Αυτό που ανησυχεί βαθύτατα είναι όταν ακούω ότι αυτό το μόρφωμα είναι ένας νέος πολιτικός φορέας, χωρίς πολιτικό στίγμα και οι διάφοροι εκφραστές του έχουν διαφορετικά πολιτικά στίγματα».

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Βελόπουλος
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόγραμμα: Focus με τον Βελόπουλο
Ώρες: 12:00 - 13:00

Ροη ειδησεων

Δεν νομιμοποιεί την κάνναβη η Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 08:59

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined