Κυρίως συννεφιασμένος

27°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 11:55

ΗΧΗΤΙΚΟ Φ.Κουβέλης: Θα έκανα το ίδιο με τον κ. Κοντονή, για το συνέδριο στην Εσθονία

«Πάρα πολύ καλά έκανε, το ίδιο θα έκανα κι εγώ με τον κ. Κοντονή, για το συνέδριο στην Εσθονία. Ο κ. Κοντονής, ως Υπ. Δικαιοσύνης της χώρας, δεν ήταν μόνος του. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο Ταλίν, την πολιτική επιλογή ταύτισης κομμουνισμού και ναζισμού, την αρνήθηκε η πλειονότητα των χωρών της Ε.Ε.


Τον σταλινισμό, ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης τον καταδικάζει και τον διακρίνει από τον κομμουνισμό, όπως κι εγώ», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι «ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν είναι "γεωγραφικός" χώρος, είναι βαθύτατα πολιτικός.»

«Φοβάμαι ότι αυτό που επιχειρείται σήμερα στο χώρο της κεντροαριστεράς δεν έχει τον κατάλληλο συνδετικό ιστό, που έχει σχέση με ζητήματα προγράμματος και ιδεολογίας, αλλά και τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει στην κοινωνία. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκφράσει το χώρο της κεντροαριστεράς, υπό προϋποθέσεις και με τα «ανοίγματα» που πρέπει να κάνει.
[...]Στηρίζω μία προοδευτική πολιτική που πρέπει να προχωρήσει και θεωρώ ότι την εκφράζει σε σημαντικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κ. Κουβέλης είπε πως εκτιμά ότι δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015, με τις επιλογές και τις πολιτικές του είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και έτσι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές.

Ο ίδιος τόνισε επίσης, ότι η πολιτική του στάση δεν έχει το χαρακτήρα ανταλλαγής ή συναλλαγής, σχετικά με το αν θα υπουργοποιηθεί ή όχι, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την ακροδεξιά στροφή που «χρεώνει» η κυβέρνηση στη ΝΔ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν «ακροδεξιές εκφάνσεις και συμπεριφορές στη ΝΔ, αλλά αυτό που την χαρακτηρίζει κυρίως είναι ένας βαθύς νεοφιλελεύθερος συντηρητισμός, που δεν έχει σχέση με την παλιά πολιτική της ΝΔ.»

Κληθείς τέλος, να σχολιάσει τους υψηλούς τόνους που υιοθετεί συχνά ο Παύλος Πολάκης ο κ. Κουβέλης δήλωσε:

«Διαφωνώ με την εκφορά του πολιτικού λόγου του κ. Πολάκη, αλλά σε όσα αναφέρεται ή σχολιάζει έχει δίκιο επί της ουσίας.»

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Βελόπουλος
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόγραμμα: Focus με τον Βελόπουλο
Ώρες: 12:00 - 13:00

Ροη ειδησεων

Δεν νομιμοποιεί την κάνναβη η Βρετανία

ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 08:59

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined