Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2017 12:02

HXHTIKO Διαμαντοπούλου: Δεν υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά και στις χώρες του ΟΟΣΑ πανεπιστήμιο, που να λειτουργεί με τους όρους που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Έβγαλαν το ν/σ για την παιδεία σε διαβούλευση μόλις για 12 μέρες, όταν να σας θυμίσω, ο ΣΥΡΙΖΑ ακούσε κριτική για το νόμο 4009, που ήταν επί 12 μήνες σε διαβούλευση, με ειδική διακομματική επιτροπή, ηλεκτρονική διαβούλευση και καταλήξαμε μ’ αυτόν τον τρόπο στη συναίνεση 255 ανθρώπων.

Η συναίνεση θέλει πολύ χρόνο και πολλή δουλειά”, τόνισε μιλώντας στον FOCUS 103,6, η πρώην υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Ο νόμος ξεθεμελιώνει τη μεταρρύθμιση, η οποία είχε στόχο να φέρει το ελληνικό πανεπιστήμιο όσο πιο κοντά γίνεται στο μέσο ευρωπαϊκό, από πλευράς θεσμών, λειτουργίας, αξιοκρατίας, διοίκησης, διεθνοποίησης. Αν δείτε το προσχέδιο του νόμου, έχουν κρατήσει την περιγραφή, κι έχουν βγάλει ό,τι έχει σχέση με οικονομία, με αγορά εργασίας, με ευρωπαϊκό χώρο και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μία ιστορία εσωστρέφειας, για ένα κλειστό πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας.
Επαναφέρουν τις κομματικές παρατάξεις στα όργανα διοίκησης του πανεπιστήμιου, επαναφέροντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες της μεταπολίτευσης, διαλύουν τα όργανα διοίκησης, διώχνουν τα συμβούλια, τα οποία απαρτίζονταν από κορυφαίους έλληνες επιστήμονες, που ήρθαν χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ. Τώρα, θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελπίδα, τους εκδίωξαν με τον χειρότερο τρόπο.»

Κληθείσα να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της Αυγής περί «δημοκρατικών πανεπιστημίων» η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε:

«Στη χώρα μας υπάρχει Δημοκρατία και οι θεσμοί, όπως το πανεπιστήμιο, είναι a priori Δημοκρατικοί.
Αλλά στο ΑΠΘ, βρέθηκε πτώμα γυναίκας πριν από λίγες μέρες, αυτό είναι κάτι πρωτοφανές, ενώ στο ΕΜΠ υπάρχουν αίθουσες, που έχουν μέσα "εφόδια στρατού", από μολότοφ, μέχρι ρόπαλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Αυτά είναι δημοκρατικά πανεπιστήμια;
Επαναφέροντας το άσυλο, προστατεύονται εξωπανεπιστημιακές συμμορίες, που δρουν μέσα στα ιδρύματα. Την ίδια ώρα, σταματούν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να γυρνάμε στις κάλπες που θα τις παίρνουν οι φοιτητές και θα φεύγουν. Αυτά είναι τα δημοκρατικά πανεπιστήμια;»

«Δεν υπάρχει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις χώρες του ΟΟΣΑ πανεπιστήμιο, που να λειτουργεί με τους όρους που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Παιδείας.

«Έχω προτείνει να συμφωνήσουμε, στο χώρο της Παιδείας, να μην μπορεί να προχωρεί σε αλλαγές ο εκάστοτε υπουργός, αν δεν έχει τα 2/3 της Βουλής, ώστε να έχουμε ευρείες συναινέσεις», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Απόστολος Αβδελάς
Ραδ. παραγωγός: Απόστολος Αβδελάς
Πρόγραμμα: Focus πέταλο
Ώρες: 21:00 - 23:00

Ροη ειδησεων

Μοσκοβισί: Αισιόδοξος για συμφωνία τον Ιούνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 21:29

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined