Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 12:03

HXHTIKO Βρούτσης:Η διαπραγμάτευση δεν έχει να κάνει με το ύψος των μέτρων, αλλά με το χρόνο εφαρμογής

«Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016, κι αν είχε κλείσει εμπρόθεσμα, τα μέτρα αυτά ή δεν θα υπήρχαν, ή θα ήταν πολύ πιο ήπια.


Ο λαός πρέπει να θυμάται, ότι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικος, γιατί έρχεται εξαιτίας του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση κοιτά το συμφέρον της και την πολιτική της επιβίωση, και όχι το καλό της χώρας», δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, δεν έχει να κάνει με το ύψος των μέτρων, αυτά τα έχουν παραδώσει όλα, έχει να κάνει με το χρόνο εφαρμογής τους. Πιο άθλια πράξη δεν υπάρχει σε επίπεδο πολιτικής. Να προσπαθείς να ναρκοθετήσεις την επόμενη κυβέρνηση με τη μορφή ενός 4ου μνημονίου. Αν εν κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαφανιστεί.
Όποιος χρεοκοπήσει τη χώρα θα σίγουρα έχει ποινικές ευθύνες.»

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του πρωθυπουργού στον κ. Τουσκ «δεν παίζουμε τις κουμπάρες» κ. Βρούτσης απάντησε:

«Δεν είναι εικόνα αυτή για πρωθυπουργό. Δεν ταιριάζει στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός που μιλά κατ’ αυτόν τον φτηνό τρόπο.»

Σε ερώτηση, γιατί η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα που έρχονται, ο κ. Βρούτσης απάντησε:

«Το 2015 ψηφίσαμε τη σωτηρία της χώρας, όχι επιμέρους μέτρα. Η ΝΔ δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα μέτρο, ούτε τότε, ούτε μετά, γιατί ήταν όλα άδικα και αχρείαστα. Ούτε αυτά θα τα ψηφίσουμε.
Θα ήταν λάθος και μόνο να σκεφτούμε να ψηφίσουμε τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.»

«Ο κ. Στουρνάρας χρησιμοποιείται αλα καρτ από το ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αρχές του 2017 έλεγε ότι ο στόχος του 2,7% ήταν εφικτός, τότε ήταν καλός, ήταν άγιος. Προχθές που είπε για την ανάγκη μείωσης των συντάξεων, δεν ήταν... Ο κ. Στουρνάρας είπε απλώς, αυτό που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις συντάξεις.»

«Εμφανίστηκε ξανά σε επίπεδο επικοινωνίας η τακτική της κατασκευής εχθρών, που ανασύρθηκε από τα κομουνιστικά εγχειρίδια και τα εγχειρίδια του γκεμπελισμού, η προπαγάνδα, που την είχαμε ξεχάσει την Ελλάδα. "Χτίζουν" εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Και δεν είναι τυχαίο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "χτίζει" εχθρούς και συμπορεύεται με τους ΑΝΕΛ, που είχαν ως πρόσταγμα τους "ψεκασμούς".
Ταιριάζουν. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αυτήν την στιγμή.

Ροη ειδησεων

Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στην άδεια Τούμπα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 21:09

Football League: Έχασε την ευκαιρία ο Άρης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 19:32

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined