Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:16

" Σε διαπραγμάτευση πρέπει να πάμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όχι με τον τρόπο που το ερμηνεύει η Τουρκία ": Μ.Σαρηγιαννίδης στον FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ

Είναι τελικά απρόβλεπτος ο Ερντογάν; Τι συμβαίνει στην επόμενη μέρα της κρίσης με την Τουρκία; Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης. καλεσμένος στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με την Δέσποινα Μποτίτση αναλύει αυτά που διαδραματίζονται με την γείτονα χώρα.

Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας. Η τουρκική πολιτική είναι τέτοια ώστε κάθε φορά να προαναγγέλλει αυτό το οποίο μετά εμείς θα εισπράξουμε ως κρίση. Χρειάζεται μόνο προσοχή. Όταν ασκείς εξωτερική πολιτική οφείλεις να είσαι ένας αντικειμενικός τρίτος προκειμένου να προϋπολογίζεις αυτό το οποίο έρχεται για να το αντιμετωπίζεις καλύτερα, τόνισε.

Όσον αφορά το Ουρούτς Ρείς και τις κινήσεις του Μπαρμπαρόσα ο καθηγητής σχολίασε "Η Τουρκία μπορεί να μιλάει 2-3 γλώσσες διαφορετικά την ίδια στιγμή. Επειδή πρόκειται για ένα κράτος με αναθεωρητική ατζέντα, έχει και το πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας. Για να μπορέσει ένα κράτος να αλλάξει κάποια πράγματα από την αναθεωρητική του ατζέντα, δε μπορεί να τα αλλάξει σε συνθήκες σταθερότητας. Αντιθέτως προτιμά να δημιουργήσει κλίμα αστάθειας ώστε μέσα σ' αυτό το κλίμα να αναγκάσει την Ελλάδα να συνδιαλλαγεί μαζί της και να δημιουργήσει τετελεσμένα", ενώ συμπλήρωσε πως "πρέπει μέχρι τώρα και οι πολίτες να έχουν καταλάβει ότι η πιθανότητα μιας στρατιωτικής συμπλοκής με την Τουρκία είναι υπαρκτή.
Στην ερώτηση εάν φτάσουμε σε τραπέζι διαλόγου με την Τουρκία τι θα αποκομίσουμε ο κ. Σαρηγιαννίδης απάντησε λέγοντας ότι :"O διάλογος θα πρέπει να φτάσει σε μία διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση για να έχει νόημα πρέπει να είναι καλόπιστη. Η έννοια της καλοπιστίας στην διαπραγμάτευση με την Τουρκία, όχι απλά έχει φτάσει στα όριά της αλλά νομίζω πως πρέπει να βγάλουμε καινούριο λήμμα στο λεξικό. Σε διαπραγμάτευση πρέπει να πάμε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και όχι ο τρόπος που ερμηνεύει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο. Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να είναι άλλο από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ."

Αναφερόμενος στις συμμαχίες τόνισε πως ο άξονας Παρίσι-Αθήνα είναι δεδομένος εδώ και πολλές δεκαετίες. Από 'κει και περά στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να διατηρήσουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο με το Ισραήλ όσο και με τη Αίγυπτο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Μ.Σαρηγιαννίδη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Sold out στον λόφο στην Πορταριά (pics & vid)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 22:49

Θετικά νέα για Πέλκα – Ίνγκασον

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 22:39

Γκάζια από Φερέιρα στην προπόνηση!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 22:29

419 παραβάσεις των μέτρων κατά του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 15:38

Ο ΠΑΟΚ θέλει δουλειά, ποιότητα και υπομονή

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 12:28

Έκτακττη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 09:15

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 08:15

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined