Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:59

Ν.Ρωμανός για ν/σ για τις διαδηλώσεις : Κάποιοι από αυτούς που αντιδρούν, είναι αυτοί που τηρούσαν αυτά που ζητά ο νόμος πριν αυτός βγει. HXHTIKO στον FOCUS FM

Στον νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις αναφέρθηκε μιλώντας στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Ο κ Νίκος Ρωμανός εκτίμησε ότι μπορεί να λειτουργήσει λέγοντας πως πάντα το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κατάφερναν και διασφάλιζαν τις πορείες τους και ποτέ δεν είχαμε έκτροπα όταν διοργανωνόταν μια διαδήλωση «Ουσιαστικά κάποιοι από αυτούς οι οποίοι αντιδρούν, είναι αυτοί που τηρούσαν αυτά που ζητά ο νόμος πριν βγει ο νόμος. Άρα αφενός έχει αποδειχθεί ότι στην πράξη μπορεί να λειτουργήσει και αφετέρου δεν έχουν κανένα λόγο να αντιδρούν γιατί ξαναλέω τα τηρούσαν πριν έρθει αυτός ο νόμος».

Ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται προχωρούμε και σε νέες ρυθμίσεις είπε αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία στη χώρα μας τονίζοντας : «Ήδη το πρόγραμμα Συνεργασία έχει αποφασιστεί και προχωράμε άμεσα στη διεύρυνσή του, ούτως ώστε να μπορεί να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, να μπορούν να ωφεληθούν πολλοί περισσότεροι. Κάποιος που κάνει χρήση του προγράμματος «Συνεργασία» απαγορεύεται όχι μόνο όσο κάνει χρήση αλλά και 45 μέρες αφού κάνει χρήση του προγράμματος να προχωρήσει σε απολύσεις. Άρα είναι ένα παράδειγμα του πως βλέπουμε την ενίσχυση της εργασίας και όχι να ενισχυθεί η ανεργία».

Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια δήλωσε πως είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα πάμε σε ένα επόμενο καθεστώς από αυτή τη προστασία που υπάρχει σήμερα η οποία φαίνεται ότι δεν ιδιαίτερα αποτελεσματική με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ μικρά τα νούμερα που έχουν μπει σ’αυτή τη ρύθμιση.
«Το επόμενο καθεστώς ετοιμάζεται, έχει νομίζω πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και πολύ σημαντικά όπως για παράδειγμα ότι μιλάμε για την εξόφληση, να αγοράζει το κράτος δηλαδή το στεγαστικό δάνειο και να εξοφλήσει το κράτος πια ο δανειολήπτης, αυτή είναι η βασική λογική του εγχειρήματος. Από εκεί και πέρα αν θα υπάρξει μέχρι να πάμε σ’αυτό το καθεστώς μια νέα επέκταση του υπάρχοντος πλαισίου ή όχι μένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό το νέο μέτρο θα καλύπτει πολύ περισσότερο κόσμο από το υπάρχον και φυσικά θα λύνει όλες τις απορίες και τις ανασφάλειες σχετικά με το αν θα μπορούν κάνουν χρήση του οι κακοπληρωτές. Ένα μεγάλο στοίχημα είναι να αφήσεις έξω τους κατ’επάγγελμα κακοπληρωτές».

Ερωτώμενος για τις εισπρακτικές εταιρείες και τις πιέσεις που ασκούν στους δανειολήπτες ανέφερε ότι «Εν μέσω κορωνοϊού είχε ληφθεί μία πρωτοβουλία προκειμένου να εξορθολογησθούν και αυτές οι οχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ΚΑΔ αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην πλήττεται. Γι’αυτό και έχουν επεκταθεί αυτοί οι ΚΑΔ. Υπάρχει ένα ζήτημα με τον τρόπο που λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και στη πράξη έχουν πιέσεις από τη κυβέρνηση προκειμένου να κάνει ότι μπορεί το τραπεζικό σύστημα για να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτή τη περίοδο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Ν.Ρωμανού στον FOCUS FM, εδώ:

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Χωρίς νερό μέχρι το βράδυ περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 19:07

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 18:03

Θετικοί σε κορωνοϊό δύο γιατροί στη Λάρισα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 17:14

Διακοπή ρεύματος αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 15:32

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined