Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 16:45

Μ. Χριστοδουλίδης στον FOCUS FM-Αναλυτικά το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης για να μεταφερθούν οι λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά - HXHTIKO

Για το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με το πώς θα επιτευχθεί η μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε ακατοίκητα νησιά μίλησε στον FOCUS FM ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Υποδομών της Ελληνικής Λύσης, Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "FOCUS στη 1" με τον Στέφανο Δαμιανίδη, αναφέρθηκε στην ομάδα δώδεκα μηχανικών που συστάθηκε στο κόμμα, με σκοπό να συνταχθεί η σχετική προμελέτη.

Η προμελέτη διαθέτει μετρητικά, τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, και «αποδεικνύει με συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις το πώς μπορεί να γίνει η κατασκευή δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε ακατοίκητα νησιά». Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης, τα νησιά αυτά «έπρεπε να είναι απομακρυσμένα από τα τουρκικά παράλια, για ευνόητους λόγους, και να έχουν συγκεκριμένη γεωμορφολογία, δηλαδή να μην έχουν ορεινούς όγκους, έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την τοποθέτηση προκατασκευασμένων οικίσκων». Εκτός αυτού, σημείωσε την ανάγκη τα νησιά αυτά να γειτνιάζουν με μεγαλύτερα ή με την ηπειρωτική Ελλάδα «ώστε να μπορεί να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από πλωτά μέσα τροφοδοσίας». Επιλέχθηκαν τα νησιά Γυάρος, Αρμαθιά, Ψαθούρα και Χρυσή. «Βγάλαμε τα κοστολόγια, τις αναλυτικές εργασίες και τα χρονοδιαγράμματα» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έχει παραδώσει τη μελέτη στη Βουλή.

«Όταν θα μεταφέρεις 12.000-15.000 λαθρομετανάστες στα τέσσερα νησιά, τους κόψεις τα επιδόματα, τους πάρεις τα κινητά και πλέον δεν έχουν πρόσβαση στην εμπορική ζωή της χώρας, θα ζητήσουν από μόνοι τους να φύγουν πίσω» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης και τόνισε ότι έτσι «δημιουργούμε συνθήκες αποτροπής». Διευκρίνισε δε, ότι για τις δομές που σχεδιάζει η Ελληνική Λύση, προβλέπεται «θέρμανση, ψύξη, διαχείριση αποβλήτων κ.α.», σε αντίθεση με «το χάλι που λέγεται δομή στη Μόρια και αποτελεί ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία».

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 21:15

Βροχόπτωση και ισχυροί άνεμοι στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 21:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined