Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 12:10

Αν ήταν οι Κεμαλιστές στην εξουσία, θα είχαν κάνει ήδη το «ντου» στην Ελλάδα: Δ.Σταθακόπουλος για Τουρκία στον FOCUS FM-ΗΧΗΤΙΚΟ

Την εκτίμηση, ότι αν είχαν οι Κεμαλιστές την εξουσία στη γείτονα, η Τουρκία θα είχε κάνει ήδη καθαρά επιθετική κίνηση κατά της Ελλάδος, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM 103.6,ο Νομικός, Οθωμανολόγος και Δρ.Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Σταθακόπουλος.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Σταθακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως (18:11) «γιατί έχει η Τουρκία αναστολές -θα πει κάποιος- και δεν μας έχει κάνει ήδη «ντου»; Αν ήταν οι Κεμαλιστές επάνω, θα μας το είχανε κάνει. Το έχουνε δείξει στην ιστορία τους αναφορικά με την Ελλάδα. Ο Ερντογάν είναι άλλης λογικής, είναι της λογικής της πολιορκίας. (...) Ως θιασώτης του δόγματος Νταβούτογλου, είναι «κάνω πολιορκία στα μέρη, που θέλω να πάρω υπό την επήρειά μου, ούτως ώστε να έρθω να κάτσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνω μία λεόντειο συμφωνία», επεσήμανε ο κ.Σταθακόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι «πρέπει να αναθερμανθούν οι σχέσεις μας με τη Ρωσία» και πως «το συμφέρον της Ελλάδας είναι να το έχει καλά με όλους και να είναι ο επικίνδυνος ουδέτερος», όπως κάνει η Τουρκία. Είναι ο «άσωτος υιός» για τις μεγάλες δυνάμεις και «θυσιάζουν το μόσχο το σιτευτό, γιατί τη θέλουν με το μέρος τους», εξήγησε ο κ.Σταθακόπουλος.

«Η Ελλάδα ξεχνάει, ότι το ΝΑΤΟ είναι και σύμμαχος της Τουρκίας και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και πρέπει να εξηγούμε στους κοινούς μας συμμάχους γιατί έχουμε περισσότερο δίκιο από τους Τούρκους και πρέπει να έχουν θέση, που να είναι με το μέρος μας, αυτό είναι ένας αγώνας καθημερινός», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία καθορισμού θαλασσίων ζωνών, στην οποία κατέληξαν Ελλάδα και Ιταλία, έκανε λόγο για «ένα τουβλάκι στο οικοδόμημα, που θέλουμε να οικοδομήσουμε», συμπλήρωσε όμως, ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντίκρουση, που θα κάνουν οι Τούρκοι». Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «το Διεθνές Δίκαιο δεν επιβάλλεται, αλλά στηρίζεται πρωτίστως στην καλοπιστία των χωρών». «Δεν κερδίζουμε κάτι με το να μας λένε οι ξένοι, ότι «τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είναι αυτονόητο», κατέληξε ο κ.Σταθακόπουλος και εξήγησε, ότι το πρόβλημα προκύπτει, «όταν συμπλέκονται με τη γειτονική όμορη ξένη χώρα, που έχει ΑΟΖ λόγω της ηπειρωτικής γης».

«Εμείς δεν πρέπει να υποχωρήσουμε από όσα λέει η συνθήκη της Λωζάνης», «το status, που έχουμε στα ανατολικά σύνορά μας δεν πρέπει να το πυροδοτήσουμε», τόνισε.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Δ.Σταθακόπουλου στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:16

Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:44

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:37

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:24

Ανάκληση για σαλάμια αέρος από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined