Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 14:31

Χ.Καστανίδης στον FOCUS FM: Ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ μου δίνουν την εντύπωση, ότι θέλουν ελευθερία κινήσεων χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών, για να προχωρούν σε συμβιβασμούς- Ερωτηματικά από τη συμφωνία με την Ιταλία- ΗΧΗΤΙΚΟ

Την ανησυχία του για τη μη ύπαρξη εθνικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα και τη μη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM 103,6 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «FOCUS στη 1»με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Καστανίδης δήλωσε, ότι πρέπει να ενημερωθεί η Βουλή για το ακριβές κείμενο της συμφωνίας με την Ιταλία και συμπλήρωσε, ότι «θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί». (3:05) «Σωστά επισημαίνεται, ότι η ειρηνική σκέψη και η διπλωματία πρέπει να κυριαρχήσουν και να νικήσουν προκειμένου αυτές να αποδίδουν τις ωφέλιμες λύσεις για γειτονικές χώρες, ωστόσο και από τις δημόσιες ανακοινώσεις, που έγιναν από το υπουργείο Εξωτερικών για τη συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας, προκύπτουν ερωτηματικά», παρατήρησε ο κ.Καστανίδης.

Σχολιάζοντας τη μη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα, ανέφερε χαρακτηριστικά (4:50) «εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την άρνηση μέχρι στιγμής του κ.Μητσοτάκη. Μου δίνει περισσότερο την εντύπωση ανθρώπου και κόμματος, που θέλει να έχει ελευθερία κινήσεων για να προχωρά και σε συμβιβασμούς, που ενδεχομένως να μην είναι πάντοτε χρήσιμοι για τη χώρα. Ποτέ η εθνική συνεννόηση δεν έβλαψε. Πάντοτε η πολιτική αντιδικία εν μέσω θυελλωδών κρίσεων έβλαψε», κατέληξε ο κ.Καστανίδης, επισημαίνοντας, ότι «πρέπει να είσαι έτοιμος διπλωματικά και αμυντικά».

Για τις επαφές με την Αίγυπτο, τόνισε πως (2:29) «θα είναι ιδιαίτερα επιβοηθητική για τα εθνικά μας συμφέροντα μία ορθή συμφωνία με βάση το Δίκαιο της Θαλάσσης», καθώς, όπως επεσήμανε, θα ακυρώσει περιοχές, που περιλαμβάνονται στην παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία και θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην τουρκική στρατηγική.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε και στο μέτωπο της οικονομίας, χαρακτηρίζοντας «γονατογραφίες» τις εκτιμήσεις, ότι θα έχουμε φέτος ύφεση 10%, αλλά θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη, γιατί θα λειτουργήσει το «οικονομικό ελατήριο». Για τα 32 δις ευρώ είπε, ότι είναι «αρκετά καλή βοήθεια», εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικός για το αν η πρόταση αυτή της Κομισιόν θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αν πάμε σε «συμβιβαστική» λύση, λόγω πιέσεων από τις χώρες του βορρά, ο κ.Καστανίδης εκτίμησε, ότι «μπαίνουμε σε πρόσθετες δυσκολίες» και θα ακολουθήσουν «πολλαπλοί έλεγχοι» στα προγράμματα των χωρών-μελών. «Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για τις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο κ.Καστανίδης, εξηγώντας, ότι είναι η κυβέρνηση, που οδήγησε την περίοδο του 2004 τη χώρα σε χρεοκοπία, χωρίς να σκεφτεί την αξιοποίηση επιστημόνων και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Χ.Καστανίδη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:16

Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:44

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:37

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:24

Ανάκληση για σαλάμια αέρος από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined