Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 11:39

Μ.Πυργιώτη στον FOCUS FM: Αναπάντεχα καλό το «πακέτο» 32 δις ευρώ από την Ε.Ε.-ΗΧΗΤΙΚΟ

Τη θετική έκπληξή της από το «πακέτο» των 32 δις ευρώ, που θα δοθεί στην Ελλάδα από την Ε.Ε., εξέφρασε μιλώντας στον FOCUS FM, η δημοσιογράφος, Μαριάννα Πυργιώτη.

 

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ασφαλώς δεν είναι δάνειο και αυτό πρέπει να το τονίσουμε, γιατί στο δάνειο τα προβλήματα θα ήταν μεγάλα, θα αυξανόταν το χρέος και κάποιοι όροι θα ήταν βαρείς. (...) Είναι πάρα πολύ καλό για εμάς, για άλλους ήταν ακόμη καλύτερο και σε κάθε περίπτωση για μένα ήταν αναπάντεχα καλό», είπε η κ.Πυργιώτη. Πρόσθεσε πάντως, ότι τα χρήματα «κανείς δεν δίνει χρήματα, δεν έπεσαν από τον Άρη, ούτε από άλλους φορολογούμενους, είναι και δικά μας χρήματα, των κρατών-μελών».

Για τη διαχείρισή τους, υπογράμμισε πως «τείνω να πιστέψω, ότι μάλλον πιο αξιόπιστα τα δίνει ο κ.Σταϊκούρας από τον κ.Τσακαλώτο», ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ταμειακά διαθέσιμα».

Όσον αφορά τα δάνεια προς επιχειρήσεις, επεσήμανε αδυναμίες τις προϋποθέσεις, εκτιμώντας, ότι είναι τόσο αυστηρό το πλαίσιο, που στο τέλος θα πάρουν δάνειο όσοι δεν το έχουν ανάγκη, γιατί έχουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέγεθος της ύφεσης φέτος, επεσήμανε πως «θα κριθεί από τον τουρισμό, αν θα αντέξει στοιχειωδώς» και εκτίμησε πως μεγαλύτερη ζήτηση θα έχουν φέτος οι μικρές τουριστικές μονάδες και τα ακίνητα airbnb.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ.Μ.Πυργιώτη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined