Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 10:14

K.Νοτοπούλου για «πακέτο» 32 δις: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει σε «ζόμπι» τη μεσαία τάξη- ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM

Σκληρή κριτική της κυβέρνησης για τους τομείς στους οποίους κατευθύνει τις κρατικές και ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην προσπάθεια ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού, άσκησε σε συνέντευξή της στον FOCUS FM, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, σχολίασε το συνολικό «πακέτο» των 32 δις ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ, λέγοντας πως (12:06) «Το ζήτημα είναι ποιους και πώς χρηματοδοτείς και στηρίζεις από αυτό το πακέτο.

Η ελληνική κυβέρνηση για παράδειγμα, ανεξάρτητα από αυτό το πακέτο ανάκαμψης, έχει επιλέξει, ότι θα στηρίξει μονομερώς τις τράπεζες και μάλιστα χωρίς όρους. Αυτή τη στιγμή η μικρομεσαία επιχείρηση στη χώρα μας, που είναι και η καρδιά της ελληνικής οικονομίας, δεν έχει να λάβει από κάπου ρευστότητα. Για παράδειγμα οι επιχειρήσεις της εστίασης και του τουρισμού δεν έχουν καμία πρόσβαση ούτε έξω από την πόρτα της τράπεζας δεν περνάνε. Εδώ έχουμε μία στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει σε ζόμπι τη μεσαία τάξη, την οποία όλη την προεκλογική περίοδο χάιδευε με ψέματα, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί η οικονομία σε βάρος των ασθενέστερων», κατέληξε η κ.Νοτοπούλου.
Αναφερόμενη στην υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, μίλησε για «παλινωδίες», ενώ επέκρινε τα σενάρια ιδιωτικοποίησης και τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί καθυστερήσεων.

(1:23) «Παρακολούθησα όχι με έκπληξη, αλλά με χαμόγελο τραγέλαφου τον πρωθυπουργό να λέει, ότι θα ιδιωτικοποιήσει το μετρό. Η αγωνία του, όταν έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ίσως είναι η δεύτερη φορά μετά τη ΔΕΘ, δε θα ξεχάσω όμως την ομιλία του στη ΔΕΘ, που είχε την αγωνία να προκαταλάβει ακόμη και τον ίδιο τον εργολάβο, λέγοντας, ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις, άρα να τους δώσει το δικαίωμα να εγείρουν διεκδικήσεις αποζημιώσεων εκατομμυρίων. Αυτή τη στιγμή ζητά ο εθνικός μας εργολάβος, όπως είχε επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας, 70 εκατομμύρια για αποζημιώσεις για καθυστερήσεις, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε, ότι θα υπάρξουν. Όταν δεν το είχε πει καμία τεχνική υπηρεσία, ούτε του εργολάβου, ούτε καν της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και φυσικά ούτε καν του υπουργείου. Δεν ξέρω αν αυτό έχει συμβεί ποτέ και πουθενά σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ή αν έχει συμβεί καν στην Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη έρχεται να υποφέρει ξανά και ξανά. Μας κατηγορούσαν για εγκαίνια σε μουσαμάδες. Σήμερα ό,τι υπάρχει είναι ό,τι είχε φτιάξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε χαρακτηριστική η κ.Νοτοπούλου.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ.Κ.Νοτοπούλου στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined