Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 21:00

Μ. Κούπκας στον FOCUS FM: «Δεν θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα» - Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία του Δήμου για το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης

Με πυρετώδεις ρυθμούς η προετοιμασία του Δήμου Θεσσαλονίκης για το επικείμενο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, όπως δήλωσε στον FOCUS FM 103.6 ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του κεντρικού Δήμου, Μιχάλης Κούπκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα, σημείωσε ότι η διοίκηση του Δήμου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις εστίασης ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας. «Δεν έχουμε το τελικό νομοσχέδιο» είπε ο κ. Κούπκας εξηγώντας ότι όπως δείχνουν τα τωρινά δεδομένα «θα έχουμε μόνο το Σαββατοκύριακο για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τη Δευτέρα».

«Καλούμε τους επιχειρηματίες να προετοιμαστούν. Όσοι έχουν ήδη άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το 2020 και έχουν καταβάλλει την πρώτη δόση, να σημειώσουν στο ήδη υποβληθέν σχέδιο τον επιπλέον χώρο που επιθυμούν να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα» ανέφερε ο κ. Κούπκας και συμπλήρωσε ότι «όλοι όσοι δεν έχουν πάρει τη σχετική άδεια θα πρέπει να προετοιμάσουν σχέδιο στο οποίο με διακριτό τρόπο θα εμφανίζεται η διάταξη της ανάπτυξης όλων των τραπεζοκαθισμάτων με βάση τις νέες διατάξεις».

Για το ενδεχόμενο πεζοδρομήσεων

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να πεζοδρομηθούν ορισμένες κεντρικές οδοί της Θεσσαλονίκης ο κ. Κούπκας είπε χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε περίπτωση, οι πεζοδρομήσεις, αν γίνουν, θα αφορούν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες» ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα».

Για τη... συνύπαρξη πρόσθετων τραπεζοκαθισμάτων και πεζών υπογράμμισε ότι αναζητείται η «χρυσή ισορροπία». «Εννοείται ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το “επιχειρείν”, όμως υπάρχει και ο σεβασμός στα δημόσια αγαθά» είπε.

Ανοίγουν τα καταστήματα, ξεκινούν και οι έλεγχοι

«Τη Δευτέρα με το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα υπάρχουν και οι σχετικοί έλεγχοι» σημείωσε ο κ. Κούπκας λέγοντας ότι «ενδεχομένως στην αρχή να έχουμε κάποιες συστάσεις».

«Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση όλη η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα» τόνισε.

Ερωτηματολόγιο προς τους Θεσσαλονικείς

Ο κεντρικός Δήμος προχώρησε στη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου, το οποίο αναμένεται να «βγει στον αέρα» το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο -μεταξύ άλλων- να πληροφορηθούν οι αρμόδιοι για το «ποια είναι η πρωτεύουσα ανάγκη για τους Θεσσαλονικείς αυτή τη στιγμή» και «να αξιολογηθούν τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που έλαβε ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα».

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη που δημιουργεί τέτοιου τύπου ερωτηματολόγιο, στα χνάρια του Λονδίνου, σύμφωνα με τον κ. Κούπκα.

Το ερωτηματολόγιο αναμένεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα είναι ανώνυμο και δεν προσκρούει στο GDPR. «Θέλουμε να καταγράψουμε τις προτάσειςπου έχουν οι πολίτες» δήλωσε ο κ. Κούπκας τονίζοντας «το βασικό για εμάς είναι να μη μιλάμε με feeling αλλά με data».

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το ερωτηματολόγιο θα ενταχθούν στο recovery plan που «συνεχίζει να γράφεται» όπως είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και θα παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης όταν θα είναι έτοιμο.

«Η Θεσσαλονίκη, η πόλη των χαμένων ευκαιριών, θέλουμε την επόμενη ημέρα να είναι η πρωταγωνίστρια» κατέληξε ο κ. Κούπκας.

Related items

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:16

Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:44

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:37

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:24

Ανάκληση για σαλάμια αέρος από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined