Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 12:17

Η Τουρκία ίσως παραβιάσει «κόκκινες γραμμές» το καλοκαίρι νοτίως της Κρήτης: Ν.Χειλαδάκης στον FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ

Την ανησυχία του για το ισχυρό ενδεχόμενο η Τουρκία να υλοποιήσει τις «εξαγγελίες» της και να προχωρήσει σε σοβαρή κίνηση αμφισβήτησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην περιοχή, που έχει «ορίσει» με το ψευδομνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, εξέφρασε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Τουρκολόγος, Δημοσιογράφος και Συγγραφέας, Νίκος Χειλαδάκης.

 

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε, ότι «Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πανηγυρικά, ότι όλες οι ξένες εταιρίες, που θα έκαναν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αποχώρησαν και Ερντογάν ανήγγειλε, ότι θα προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι φέτος σε γεωτρήσεις. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανοιχτή πρόκληση ΝΑ της Κρήτης, που θα έχει ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» μας και θα ξεπεράσει την εθνική μας κυριαρχία. Αν υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Άγκυρας ερευνητική σκάφη θα εμφανιστούν ανατολικά της Κρήτης και θα είναι κατάφωρη παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα αναγκαστούμε να αντιδράσουμε», επεσήμανε ο κ.Χειλαδάκης και πρόσθεσε, ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν αποτρεπτική ισχύ, αλλά «έχουμε έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας, η πολιτική ηγεσία δεν εξυπηέρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα». «Θα προσγειωθούμε πολύ ανώμαλα και θα βρεθούμε ενόψει εξελίξεων, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα», κατέληξε ο κ.Χειλαδάκης.

Αναφερόμενος στη στάση των «συμμάχων» και «εταίρων», ο κ.Χειλαδάκης υπογράμμισε μία σειρά κινήσεων και δηλώσεων, που δείχνουν κλίμα στήριξης της γείτονος έναντι της Ελλάδας, όπως «οι δηλώσεις Γερμανού Υπουργού Ανάπτυξης Μίλερ, ότι δολοφονούσαμε παράνομους μετανάστες στον Έβρο και τους φερόμαστε απαίσια στα hot spot, οι έπαινοι στον Ερντογάν, ότι φέρεται μα καλό τρόπο σε όσους θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, η παραδοχή Τραμπ, ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η παραγωγή των F-35 χωρίς την Τουρκία, αποκορύφωμα οι δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, άρα και της «συμφωνίας», που κλέβει ελληνική κυριαρχία νοτίως της Κρήτης, η επικοινωνία Ερντογάν-Ντι Μάιο, που συμφώνησαν για κοινή πολιτική στη Λιβύη και η αποχώρηση της Μάλτας και Τυνησίας από το σχέδιο «Ειρήνη» της Ε.Ε. Είναι δυσμενέστατες εξελίξεις για τα εθνικά μας θέματα. Η Τουρκία παρότι έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό την επεκτατική της πολιτική».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Ν.Χειλαδάκη στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

Media

{YouTube}
.be&fbclid=IwAR0WBAwKxTZWmshPuNOVzcxpFekZp9V3DhTMSMLqxS55pxxvheiyKNeA7L4{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 20:16

Κορωνοϊός: 196 νέα κρούσματα σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:44

Έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 19:37

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:24

Ανάκληση για σαλάμια αέρος από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined