Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 21:51

COVID19 - Στο κόκκινο η αγωνία καρκινοπαθών του Παπανικολάου - Νοσηλεύονται στο ίδιο κτίριο με κρούσματα κορωνοιού - «Κανένας λόγος ανησυχίας» απαντά το νοσοκομείο-HXHTIKO FOCUS

«Κατηγορηματικά όχι» απάντησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος για την επιδημία του κορωνοϊού του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ιωάννης Κιουμής, για το αν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι συγγενείς των καρκινοπαθών που νοσηλεύονται στο ίδιο κτίριο του νοσοκομείου Παπανικολάου με περιστατικά κορωνοϊού - έπειτα από αναφορές που έκαναν επί του θέματος ακροατές στον Focus FΜ.

«Είναι σε διαφορετικούς ορόφους και η επικοινωνία γίνεται με ξεχωριστό τρόπο. Για την ακρίβεια, έχουμε καθορίσει έναν ανελκυστήρα ο οποίος είναι αποκλειστικό προορισμό το τμήμα των χημειοθεραπειών. Εάν κανείς κατά λάθος πατήσει κάποιο άλλο κουμπί για άλλο όροφο, δεν μπορεί να κατέβει.» είπε ο κ. Κιουμής μιλώντας στον Focus FΜ 103,6 και την εκπομπή «Μαγκαζίνο» με τη Θεοδώρα Απότα.

«Υπάρχει απομόνωση της πρόσβασης» τόνισε, λέγοντας ότι η απόδειξη της αποτελεσματικότητας του εν λόγω μέτρου είναι το ιστορικό.

«Δεν έχουμε καμία μετάδοση κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς» σημείωσε.

Για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο προσωπικό του Παπανικολάου

«Υπήρξε η διαπίστωση ότι σε 4 νοσηλεύτριες, οι οποίες είχαν εμπλοκή με το τμήμα όπου νοσηλεύουμε περιστατικά με τη μόλυνση από το συγκεκριμένο κορωνοϊό, είχαμε θετικά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Κιουμής συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα κρούσματα εμφανίστηκαν μονομιάς».

«Άρα, δημιουργούν την υπόνοια ότι υπήρξε ένα συμβάν το οποίο ένωνε τα τέσσερα αυτά περιστατικά. Κάνουμε μία πολύ λεπτομερειακή διερεύνηση για να βρούμε τι ακριβώς είναι αυτό που συνέβη ώστε αν είναι κάτι το οποίο χρειάζεται επιδιόρθωση, να το διορθώσουμε, ή αν είναι ένα τυχαίο συμβάν» συμπλήρωσε.

«Είμαστε στη φάση της επιδημιολογικής διερεύνησης και έχουμε κάνει αρκετή διαδρομή μέχρι αυτό το σημείο για να μπορέσουμε να το ανακαλύψουμε» κατέληξε ο κ. Κιουμής.

Για την εικόνα που επικρατεί στο Παπανικολάου

Αναφορικά με την εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου δήλωσε «είμαστε σε κάπως καλύτερη κατάσταση από όσο ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα» υπογραμμίζοντας όμως ότι «αυτό είναι πρώιμο για να το θεωρήσω καταληκτικό αποτέλεσμα». Τέλος, εξήγησε, ότι στην τελευταία εφημερία του Παπανικολάου «η επιβάρυνση με νέα περιστατικά ήταν μικρότερη από όση ήταν της προηγούμενης εβδομάδας».

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 19:19

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined