Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 11:32

Αγοράζαμε οπλικά συστήματα με κριτήριο τη μίζα. Όσοι έβαλαν το χέρι στο "μέλι" να καθίσουν στο σκαμνί για τον κίνδυνο, στον οποίο έφεραν την Ελλάδα- Λ.Τζούμης στον FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ

"H παραγγελία ενός οπλικού συστήματος γινόταν με κριτήριο το ύψος της μίζας και όχι την καταλληλότητά του. Αγοράζαμε οπλικά συστήματα σε τιμή δεκαπλάσια σε σχέση με άλλες χώρες. Όσοι έβαλαν το χέρι στο "μέλι" δεν πρέπει να δικάζονται μόνο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αλλά και για τον κίνδυνο, στον οποίο έφεραν τη χώρα", δήλωσε στον FOCUS FM o Αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Λάμπρος Τζούμης. 


Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα", εκτίμησε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση κρίσιμη με την Τουρκία, η οποία κάποια στιγμή θα κορυφωθεί. "Δεν ξέρουμε αν θα είναι στρατιωτική σύγκρουση ή αν θα είναι διπλωματική αντιπαράθεση, περισσότερες πιθανότητες έχει το δεύτερο σενάριο", τόνισε.

Η Τουρκία προσπαθεί να μας φέρει σε ένα δίλημμα, "ψευτοδίλημμα" πόλεμος ή να τα βρούμε. Θα είναι ένας συμβιβασμός επώδυνος για την Ελλάδα και λέω ψευτοδίλημμα γιατί ούτε η Τουρκία θέλει τον πόλεμο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Όταν η Τουρκία περνάει πάνω από ελληνικά νησιά, αν η Ελλάδα κάνει το αυτονόητο και καταρρίψει ένα αεροσκάφος, ο διεθνής παράγοντας θα εκδηλώσει την έκπληξή του, γιατί έχει παγιωθεί μία αντίληψη, ότι είναι αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά", επεσήμανε ο κ.Τζούμης.

""Κόκκινη γραμμή" δεν είναι αν πάει να σου καταλάβει ένα νησί, αλλά αν μου παραβιάσεις τα κυριαρχικά δικαιώματα. Αν δεν το κάνουμε αυτό και δείχνουμε ανεκτικότητα, το ίδιο θα γίνει και με τα χωρικά ύδατα. Θα μας φέρει μπροστά στο αυτονόητο, να πρέπει να υπερασπίσεις τα κυριαρχικά σου δικαιώματα", ανέφερε και εκτίμησε, ότι αν γίνει κλιμάκωση της έντασης με το Oruc Reis θα γίνει μέχρι και το Μάιο, αφού μετά είναι η τουριστική περίοδος.

"Επί 45 χρόνια έχουμε συνηθίσει σε μία κατάσταση Μυθριδατισμού, που έπαιρνε κάθε μέρα δηλητήριο. Κάθε μέρα πάμε σε μία υποχώρηση σταδιακά και αυτό έχει γίνει αποδεκτό", εξήγησε ο κ.Τζούμπης.

Επεσήμανε, ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε στρατιωτική ή διπλωματική σύγκρουση, πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα, ενώ χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ασκήσει το κυριαρχικό μας δικαίωμα για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια.

"Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση. Το θέμα είναι πολιτικό", κατέληξε ο κ.Τζούμης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Λ.Τζούμη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined