Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 11:51

Πούτιν και Ερντογάν "θα τα βρουν" για τη Συρία- Γ.Τσάλτας στον FOCUS FM- ΗΧΗΤΙΚΟ

"Μάλλον θα βρεθεί άκρη με τον Πούτιν. Ενώ υπάρχει ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, ξαφνικά βλέπουμε ένα τηλεφώνημα να τα απαλύνει όλα και πηγαίνουμε πάλι από την αρχή και σε άλλη βάση. Θεωρώ, ότι ο Πούτιν δε θα τραβήξει αρκετά το σχοινί στη Συρία και ενδεχομένως να βρεθεί λύση συνεννόησης με την Τουρκία", δήλωσε στον FOCUS FM ο Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας.


Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, εκτίμησε, ότι οι συνεχείς παλινωδίες της Τουρκίας μεταξύ ΗΠΑ- Ρωσίας και Γερμανίας δε θα της βγουν σε καλό. "Πολλές από τις κινήσεις του Ερντογάν υπαγορεύονται από την εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας. Το παιχνίδι δεν έχει ξεκαθαρίσει στη Συρία, αλλά η παλινδρόμηση δεν είναι προς όφελος της Τουρκίας", επεσήμανε, ενώ εκτίμησε, ότι "Για εσωτερική "κατανάλωση" ενδεχομένως να συνεχιστεί η πολιτική της Τουρκίας σε βάρος μας".

"Η εθνική θέση είναι σαφής, διεκδικούμε ό,τι το διεθνές δίκαιο μας κατοχυρώνει. Τα υπόλοιπα είναι θέσεις πολιτικού περιεχομένου. Όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες δεν αφορά την ΑΟΖ, αλλά την υφαλοκρηπίδα", τόνισε ο κ.Τσάλτας.

"Η Τουρκία εστιάζει στο δικαίωμα των νησιών να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν ψήφισαν τη σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι. Δεν μπορούμε να ξαναγράψουμε το διεθνές δίκαιο όπως το θέλει η Τουρκία. Τις επόμενες κινήσεις θα τις υπαγορεύσει η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας", συμπλήρωσε.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Τσάλτα στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ξεκινά η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 15:08

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined