Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 11:36

"Η κυβέρνηση αποδέχεται την αποτυχία της. Αυταρχικό μέτρο η επίταξη, διχάζει τους νησιώτες": Π.Χρηστίδης στον FOCUS FM- HXΗΤΙΚΟ

"Η επίταξη είναι αυταρχικό μέτρο, έχει να εμφανιστεί δεκαετίες, δε λύνει το ζήτημα, αλλά διχάζει τους νησιώτες", δήλωσε στον FOCUS FM ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, τόνισε, ότι "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, έχει αποτύχει πλήρως και δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Ήξερε τί καλείται να παραλάβει από το ΣΥΡΙΖΑ με τη Μόρια και τη Βιάλ. Δεν δικαιούται να λέει, ότι η αποσυμφόρηση είναι κάτι άλλο και θα τους πάρω από το ένα μέρος του νησιού και θα τους πάω αλλού ή να λέει, ότι δεν κατάλαβε τί έλεγε η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας".

"Το πρόβλημα δε θα μπορούσε να λυθεί δια μαγείας", παραδέχθηκε ο κ.Χρηστίδης, επέρριψε όμως ευθύνες σε υπουργούς της ΝΔ και την προεκλογική τους ρητορική. "Τα έλεγαν αυτά μόνο οι υπουργοί της ΝΔ, Γεωργιάδης, Βορίδης, Μηταράκης, αλλά 7 μήνες μετά δεν αρκεί ένα "έκανα λάθος". Δεν υπάρχει σχέδιο. Ενώ έλεγε για αποσυμφόρηση, 6 μήνες μετά λέει, "εγώ δεν κάνω αποσυμφόρηση, αλλά δημιουργώ κλειστά κέντρα πάλι στα νησιά". Αν αυτό δεν είναι αποδοχή αποτυχίας, τί είναι;"

Απαντώντας σε ερώτηση για το τί πρέπει να γίνει, επεσήμανε, ότι "Αν δεν αλλάξει η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, δε θα αλλάξει τίποτα. Η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει μία νέα στρατηγική για το προσφυγικό. Χρειάζεται σοβαρή στρατηγική για το πού θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Πρέπει να φύγουν από τα νησιά. Να σταματήσει να θεωρεί, ότι φταίει κάποιος τρίτος. Δεν φταίνε οι ΜΚΟ, που όλοι αντιδρούν και η ΝΔ δεν έχει αντιμετωπίσει τα ζητήματα".

"Στα Διαβατά μας είπαν, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ροές από τον Έβρο.
Τα κέντρα πρέπει να γίνουν όπως η Αμυγδαλέζα, που την έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ Νταχάου. Η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί, ότι δεν είναι όλα τηλεοπτικό σόου, πρέπει να κάνεις πολιτική επιλογή", κατέληξε ο κ.Χρηστίδης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Π.Χρηστίδη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Κορονοϊός: Νέο κρούσμα στην Καταλονία

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 16:56

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined