Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 11:39

Μ.Κοττάκης στον FOCUS FM: Το μεταναστευτικό είναι εισβολή, ένα "θερμό" επεισόδιο σε εξέλιξη- ΗΧΗΤΙΚΟ

"Αυτό, που συμβαίνει με το μεταναστευτικό, είναι ένα "θερμό" επεισόδιο σε εξέλιξη. Οι άνθρωποι αυτοί, χρησιμοποιούνται ως εισβολείς από τον Ερντογάν. Είναι μία εισβολή σε εξέλιξη", είπε στον FOCUS FM ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της Εστίας, Μανώλης Κοττάκης.


Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, αποκάλυψε, ότι "Τις επόμενες μέρες θα έρθουν στη δημοσιότητα και άλλες πληροφορίες, ότι οι Τούρκοι εργάζονται για να προσεγγίσουν μετανάστες στη χώρα μας. Όταν διασταυρώσω τις πληροφορίες, ότι οργανώσεις τους έρχονται σε επαφή με μετανάστες, που είναι στην Ελλάδα, θα το πούμε και ευθέως".

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, αλλά και τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού, Θάνου Ντόκου, ότι ίσως μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, ο κ.Κοττάκης δήλωσε, ότι "η θέση, ότι κινούμαστε μεταξύ "εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας" είναι ήδη εδώ. Αν κάθε φορά μετά από μία διέλευση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έχουμε μία διολίσθηση, τότε το άρθρο μου είναι ξεπερασμένο".

Εκτίμησε μάλιστα, ότι "αν πάει να κάνει θερμό επεισόδιο ο Ενρτογάν, μπορεί να τον σταματήσει μόνο ο Πούτιν. Οι ΗΠΑ θέλουν να τα βρούμε είτε με διαμεσολάβηση, είτε με προσφυγή στη Χάγη. Το 2009, όταν προσπάθησε να προκαλέσει ο Ερντογάν είχαμε ρωσικό σκάφος, τώρα έχουμε το Σαρλ ντε Γκολ. Ελπίζουμε να μας στηρίξουν οι Γάλλοι έμπρακτα και όχι με τα κιάλια παρακολουθώντας μία αναμέτρηση 24ωρου".

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αυξημένες ροές, τόνισε, ότι "Ο Ερντογάν τα έχει βρει σε όλους. Μπορίσοφ, Ράμα, με ένα κομμάτι της ηγεσίας των Σκοπίων, με αποτέλεσμα όλος ο βαλκανικός διάδρομος να μη χρησιμοποιείται. Όταν η μοναδική ροή είναι μέσω Ελλάδας, η χώρα μας έχει γίνει ένα σάντουιτς. Η Μόρια είναι η δεύτερη πόλη της Μυτιλήνης, η αναλογία είναι 1:3. Το μόνο αντίδοτο πίεσης θα ήταν να βάλουμε βέτο π.χ. στην Αλβανία, γιατί θα πρέπει να πιέσουμε για τα συμφέροντά μας", κατέληξε ο κ.Κοττάκης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Μ.Κοττάκη στον FOCUS FM, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 19:19

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined