Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 11:45

Θ.Πλεύρης στον Focus FM: Αποτίμηση θα γίνει μόλις οι ΗΠΑ δώσουν λύση προς όφελος των ελληνικών θέσεων- ΗΧΗΤΙΚΟ

"Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να αποκλιμακωθεί η ένταση. Αυτό σίγουρα είναι θετικό. Αλλά η πλήρης αποτίμηση (του ταξιδιού Μητσοτάκη) θα γίνει μόλις μπει η Αμερική στο παιχνίδι και το λύσει προς όφελος των ελληνικών θέσεων"...

...δήλωσε στον Focus FM o βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίση και το Γιάννη Πηλίδη για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είπε, ότι "είναι η κλιμάκωση μίας διπλωματικής διαδρομής, που ξεκίνησε από τη στιγμή, που υπεγράφη το ψευδομνημόνιο μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης, πήραμε τις εγγυήσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες, άρα σε συνολικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει κάνει τη δουλειά της.

Ειδικά στο επίπεδο της οικονομίας κανένας δεν έχει βγει να αμφισβητήσει την επιτυχία του ταξιδιού. Στο επίπεδο των στρατιωτικών θέσεων για τα f- 35, που δεν έχει η Τουρκία, μας δίνουν δύναμη σε ένα σημείο, που είναι ένα προβληματικό, είναι σημαντική εξέλιξη. Από κει και πέρα στα ελληνοτουρκικά αν αξιολογήσουμε, ότι η κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ-Ιράν καθιστά την Τουρκία ισχυρό παίκτη, το ότι μπαίνουν οι ΗΠΑ- που ποτέ Πρόεδρος ΗΠΑ δεν έχει πάρει σαφή θέση, τώρα καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης- θεωρούμε, ότι είναι πάρα πολύ θετική επίσκεψη. Επειδή όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί, τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν και σε βάθος χρόνου".

Για τον εκλογικό νόμο

"Δεν υπάρχουν 200 βουλευτές για να αλλάξει άμεσα ο νέος εκλογικός νόμος. Με απόλυτη απλή αναλογική, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη συνεργασία, που θα μπορούσε να προκύψει είναι των δύο πρώτων κομμάτων, που θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Εμείς πηγαίνουμε σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής σε λελογισμένο πλαίσιο, δλδ είναι παράλογο ένα κόμμα με 38-40% να μην μπορεί να κυβερνήσει".

Για το μεταναστευτικό

"Είναι προσφυγικό σε ποσοστό 15-20, κατά 80% είναι θέμα μεταναστευτικό. Η καλύτερη φύλαξη των συνόρων, στο βαθμό, που δεν συνεργάζεται η Τουρκία, σημαίνει, ότι απλώς δεν θα ξεφεύγουν αυτοί, που έρχονται και θα τους πιάνεις. Αυτό το αντιμετωπίζεις, όταν ο άλλος γνωρίζει, ότι εδώ τα πράγματα δεν είναι φιλικά και θα κλείνεται μέχρι να εξεταστεί η αίτηση για άσυλο. Στο κομμάτι των χερσαίων συνόρων, μπορείς πράγματα να μηδενίσεις τις ροές".

Για τη Novartis

"Έχει μεγάλη σημασία η επόμενη εβδομάδα. Οι εργασίες έχουν πάρει παράταση για τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Δεν πρόκειται να γίνει όμως καμία έκπτωση σε θέματα δικονομίας, θα εξαντλήσουμε την έρευνα".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θ.Πλεύρη στον Fοcus FM, εδώ:

 

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Λαγκαδά

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:22

Online παραστάσεις και συναυλίες από το Δήμο Θεσσαλονίκης

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:16

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 18:04

Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης από τον Δήμο Βόλβης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:32

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined