Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:32

Μ.Φράγκος στον Focus FM: Το λιμενικό να πάψει να λειτουργεί ως "ταξί" στο Αιγαίο -ΗΧΗΤΙΚΟ

"Δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο από το κουράγιο, που κάνουν οι Έλληνες ψαράδες, πρέπει το λιμενικό να σταματήσει να λειτουργεί ως ταξί, να αρχίσει να ασχολείται και να είναι στο πλευρό τους"...

...δήλωσε στον Focus FM ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Μανώλης Φράγκος.

Μιλώντας στην εκπομπή "Διπλός Ελληνικός" με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου για την ερώτηση , που κατέθεσε στο ευρωκοινοβούλιο για τη συμπεριφορά των Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά ύδατα, τόνισε, ότι "Υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα. Πάντα γινόταν αυτό, αλλά τώρα έχουμε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Μιλήσαμε με ψαράδες σε Καβάλα, Θάσο, Ρόδο, Χίο και όλοι μας είπαν το ίδιο. Δύο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα: Από τη μία έχουμε τους Τούρκους ψαράδες, που ψαρεύουν ανενόχλητοι στα ελληνικά ύδατα, χωρίς να ακολουθούν κανόνες, όπως οι Έλληνες ψαράδες με τα χαρακτηριστικά των διχτυών και στο βάθος, που επιτρέπεται. Δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες και κλέβουν το ψωμί των Ελλήνων ψαράδων. Αλλά καταστρέφουν και τους ελληνικούς βυθούς γιατί δεν τους νοιάζει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απάντηση στην ερώτησή μας στην ευρωβουλή. Η πλειοψηφία αδιαφορεί, δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Για παράδειγμα Γερμανοί ευρωβουλευτές κατήγγειλαν τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την άλλη μέρα η Γερμανία έκανε εργοστάσια στην Τουρκία".

Για την κυβερνητική πολιτική στα κέντρα κλειστού τύπου στα νησιά, ανέφερε, ότι "Οι ψηφοφόροι της ΝΔ αρχίζουν να καταλαβαίνουν πλέον, ότι ούτε τίθεται θέμα για την προώθησή τους, πόσο μάλλον για την επιστροφή τους, αρχίζουν να ζουν με αυτή την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση θέλοντας και μη εκτελεί τις εντολές, που έρχονται από πάνω. Προχωράει στην αφομοίωση των λαθρομεταναστών, δεν υπάρχει πιθανότητα επαναπροώθησης. Στη Χίο δίπλα στην έδρα της Κιβωτού, που φιλοξενεί πολλά παιδιά, ήθελαν να κάνουν κέντρο κλειστού τύπου. Τα 16χρονα ασυνόδευτα δεν είναι ούτε 16χρονα, ούτε ασυνόδευτα.

Θέλω να πάτε μία βόλτα στο ΑΠΘ, στις φοιτητικές εστίες να δουν σε τί συνθήκες ζουν οι Έλληνες φοιτητές, που οι γονείς τους έχουν πληρώσει φόρους. Οι τουαλέτες και το φαγητό είναι τραγικό και δεν διαβάζω τίποτα για αυτό, πόσο μάλλον για τους νέους Έλληνες, που πάνε στην Ευρώπη να βρουν δουλειά".

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, σχολίασε, ότι "Είναι πολύ σημαντική η θέση της Ελλάδας. Θα πρέπει να πάψει να ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες και τις εντολές των Αμερικανών, ειδικά σε μία περίοδο οι ΗΠΑ έχουν γυρίσει την πλάτη σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνοντας τα στραβά μάτια και στις γεωτρήσεις των Τούρκων και στην αγορά ρωσικών εξοπλιστικών συστημάτων, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ας λένε "γεια μας" στα ταξίδια. Είναι στενάχωρο μετά από όλη τη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να αυξάνεται η στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη και να χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως "αεροδρόμιο".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μ.Φράγκου στον Fοcus FM, εδώ:

 

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Καιρός: Σταδιακή αλλαγή από το απόγευμα

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 07:11

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:01

Χωρίς ρεύμα αύριο αρκετές περιοχές των Σερρών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 15:37

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined