Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 10:53

Κ.Φίλης στον Focus FM: Απαραίτητη η γενική αναθεώρηση συμμάχων και οι πιο σαφείς "κόκκινες γραμμές" -ΗΧΗΤΙΚΟ

"Δεν αποδίδει το ευρωπαϊκό χαρτί. Δεν υφίσταται η Ε.Ε. ως μοχλός πίεσης, γιατί οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται πια να ενταχθούν. Να δούμε τί συμβαίνει και με τον αμερικανικό παράγοντα,

να κάνουμε μία γενική αναθεώρηση", επεσήμανε μιλώντας στον FOCUS FM 103,6 ο Δ/ντης Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Θέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο Κωνσταντίνος Φίλης, είπε, ότι "η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι αυτή, που αντιδρά στην ατζέντα, που θέτει η Τουρκία, αλλά να διαμορφώνει η ίδια την ατζέντα".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει γεωτρύπανο νοτίως της Κρήτης, απάντησε "δε νομίζω, αλλά ίσως θα κάνει κάτι ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Μεγάλη κρίση δεν διαβλέπω". Πρόσθεσε όμως, ότι "η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει πιο σαφείς τις "κόκκινες γραμμές" της, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία πολύ μεγαλύτερη κρίση".

"Η Τουρκία θέλει λύση-πακέτο για Λιβύη και κυπριακή ΑΟΖ. Είναι αναθεωρητικός παίκτης με επεκτατικές βλέψεις. Είναι σημαντικό να συζητάμε, αλλά όχι εφ΄όλης της ύλης και βάσει των τουρκικών διεκδικήσεων, δηλαδή να συζητάμε βάσει πραγματικότητας και όχι βάσει των τουρκικών επιθυμιών", συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ακόμη, ότι "όταν δεν μπαίνει φρένο στο bullying, ο θύτης θα συνεχίζει και το θύμα θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να υπερασπιστεί τον εαυτό του"."Η Τουρκία εν μέρει εννοεί αυτά, που λέει και εν μέρει μπλοφάρει".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κ.Φίλη στον Focus FM 103,6, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Χωρίς ρεύμα αύριο περιοχή της Χαλκιδικής

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 16:38

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined