Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 12:15

Λ.Νικολάου στον Focus Fm: Είμαστε κατά των κέντρων "φυλάκισης"-ΗΧΗΤΙΚΟ

"Μιλάμε για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης κλειστού τύπου, όπως είναι στην Αμυγδαλέζα και αλλού στην ενδοχώρα με χωρητικότητα από 5.000 ανθρώπους το καθένα. Εμείς είμαστε κατά των κέντρων φυλάκισης", είπε μιλώντας στον Focus Fm 103,6 ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας κλειστού τύπου.

 

"Δε λύνουν το πρόβλημα, γιατί συνεχίζουν τον εγκλωβισμό, αλλά και αφού διατηρούνται όλες οι ελλείψεις, που υπάρχουν σε προσωπικό στις δομές", επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη.

Το ΚΚΕ προτείνει, "Να κλείσουν τα hot spots και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο "κέντρο-φυλακή". Οι αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και με γρήγορες διαδικασίες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους".

"Δεν μπορείς να μεταφέρεις το φταίξιμο στους ανθρώπους, που είναι αποδέκτες του προβλήματος. Δε μπορεί λέει η ΕΕ, στην οποία συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση με τα αναβαθμισμένα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ότι αυτούς τους ανθρώπους, που τους ξεσπίτωσα γιατί κατέστρεψα τα σπίτια τους, στη συνέχεια τους φορτώνω το φταίξιμο. Πρέπει να παίρνονται μέτρα για να τους αναγνωρίζεται το καθεστώς του πρόσφυγα", συμπλήρωσε.

"Αν τον αναγνωρίσεις ως πρόσφυγα, έχει δικαιώματα. Άρα εκεί πάει η συζήτηση, με στόχο να αυξηθεί η καταστολή, οι έλεγχοι με στρατιωτικό τρόπο. Πάμε για μία βαθύτερη οικονομική κρίση από την περίοδο 2008-2012. Θέλουν να έχουν αποθήκες εργατικής δύναμης, ώστε σε φάση ανάπτυξης να έχουν εργατικά χέρια.
Οι άνθρωποι, που φτάνουν εδώ πρέπει να έχουν κέντρα φιλοξενίας, που θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες. Και όχι να πεθαίνουν μωρά από έλλειψη νερού στα εγκληματικά hot spot", κατέληξε ο κ.Νικολάου.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή ΠτΔ
"Το ΚΚΕ προτείνει να κατοχυρωθούν ουσιαστικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, όπως αυτό της εργασίας, της απεργίας και της ασφάλειας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να μην εκχωρούνται σε ξένα κέντρα στο όνομα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Η συζήτηση για τον ΠτΔ είναι αποπροσανατολιστική. Ο θεσμός του είναι προβληματικός και τα μέτρα έρχονται για να λύσουν πρόβλημα εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι όμως ένα πολίτευμα, που ο ελληνικός λαός μπορεί να καταλάβει, ότι ενισχύει αντιλαϊκές πολιτικές, άρα ο λαός έχει συμφέρον με την παρέμβασή του να προκαλεί αστάθεια", σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Λ.Νικολάου στον Focus Fm 103,6, εδώ:

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της; Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 09:28

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 08:27

Τουρκία: 92 συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό

ΚΟΣΜΟΣ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 20:01

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined