είπε μιλώντας στον FOCUS FM και την εκπομπή "Σχολιάζοντας την επικαιρότητα" με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.
"Δεν έχουμε ευρεία διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, ευρεία διακίνηση γίνεται σε άλλους χώρους", επεσήμανε και πρόσθεσε, ότι "Πάω 20 χρόνια στα πανεπιστήμια, δεν είναι κέντρα ανομίας. Ποιόν βολεύει αυτό το πράγμα;", αναρωτήθηκε.
"Σε όλη την Ευρώπη δεν μπορεί να μπουκάρει η αστυνομία σε ένα πανεπιστήμιο. Μήπως είναι όλα εκ του πονηρού; Μήπως η κυβέρνηση δε θέλει δημόσια πανεπιστήμια;", αναρωτήθηκε.
"Και με το άσυλο επί ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να επέμβει η αστυνομία, με ένα τηλεφώνημα από τις πρυτανικές αρχές, ούτε καν από τη Σύγκλητο", είπε η κ.Αναγνωστοπούλου . Ερωτηθείσα για το θέμα του μικρού αριθμού, αυτού, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ανέφερε, ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι χιλιάδες, αλλά μόνο 1.000 πάνε στις πορείες.
"Αφού έχουμε τόση ευαισθησία στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων γιατί η κ.Κεραμέως γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το αυτοδιοίκητο; Αλλά δεν είδα κανένα να μιλάει για αυτό", δήλωσε, αναφερόμενη στις αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας, η οποία όπως είπε "όταν ήταν στην αντιπολίτευση μας εγκαλούσε για αυτό" και ανέφερε το παράδειγμα της Νομικής Σχολής Πατρών, του οποίου η Σύγκλητος τάχθηκε κατά της κατάργησης της Σχολής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Σίας Αναγνωστοπούλου στον FOCUS FM 103,6, εδώ: