Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:10

Όλγα Κεφαλογιάννη στον FOCUS FM για μεταναστευτικό: Το θέμα δεν είναι να μεταφέρεις το πρόβλημα, αλλά να έχεις συγκροτημένη πολιτική -HXHTIKO

"Το μεταναστευτικό είναι τεράστιο ζήτημα, ήρθε για να μείνει" είπε μιλώντας στον FOCUS FM 103,6 η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ερωτηθείσα για τις μεταφορές αλλοδαπών από τα νησιά στον Πειραιά και από εκεί σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, απάντησε, ότι "Το θέμα δεν είναι να μεταφέρεις το πρόβλημα, αλλά να έχεις μία συγκροτημένη και ενιαία πολιτική. Αυτό κάνει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική των ανοιχτών συνόρων . Αλλάξαμε το νόμο περί ασύλου. Το προηγούμενο διάστημα καμία αίτηση δεν τελεσιδικούσε, τους δίναμε δυνατότητα να συνεχίσουν να παραμένουν στη χώρα μας. Τώρα ο αιτών παίρνει το άσυλο γρήγορα, όποιος δεν το δικαιούται επιστρέφει Τουρκία ή τη χώρα προέλευσής του", πρόσθεσε.
"Τους τελευταίους 4 μήνες είδαμε αυξήσεις στις ροές προς την Ελλάδα. Βρήκαμε το ζήτημα σε μία πολύ κακή κατάσταση από το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις πιέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη έχουμε μία απάντηση από τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας, που λέει για πρώτη φορά, ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποιες συνθήκες, όπως το Δουβλίνο 2. Είναι σημαντικό, ότι έχει τεθεί μετ' επιτάσεως το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν υπάρχει ενιαία πολιτική ασύλου στην Ε.Ε.΄", πρόσθεσε η κ.Κεφαλογιάννη.

Δεσμεύτηκε πως θα δημιουργηθούν κλειστά αναχωρησιακά κέντρα, δεν δεσμεύτηκε όμως για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο όπως είπε θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις, ότι το 25% των παράνομων μεταναστών περνούν στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων, απάντηση, ότι "Η πρακτική της κυβέρνησης ΝΔ είναι τα σύνορα να φυλάσσονται. Τα νούμερα μπορεί να τα προσεγγίσει ο καθένας με το δικό του τρόπο. Εξαρτάται και με το τί συμβαίνει στη γειτονιά μας. Εμείς ως κυβέρνηση φυλάσσουμε τα σύνορα, έχουμε σωστό πλαίσιο για το άσυλο για να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες και να υπάρχουν τα κλειστά κέντρα, με τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση διαφωνούσε. Η Ευρώπη να αναλάβει και αυτή τις δικές της ευθύνες και να δείξει την αλληλεγγύη της στην πράξη", κατέληξε η κ.Κεφαλογιάννη.
Αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο και τη συζήτηση περί αστυνομίας η κ.Κεφαλογιάννη σημείωσε πως η κυβέρνηση μάχεται να για εμπεδώσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και επεσήμανε πως η κυβέρνηση μέσα σε 4 μήνες πέρασε 16 νομοσχέδια, όπως οι φοροελαφρύνσεις, "που ο κόσμος περίμενε από εμάς", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 20:29

Κορωνοϊός: Live οι ανακοινώσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 18:02

Κάλεσμα Ζέρβα σε πολίτες να δώσουν αίμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 16:21

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined