Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 14:17

Στράτος Σιμόπουλος στον Focus Fm 103.6 για μεταναστευτικό: "Νομοσχέδιο για 20% επιστροφές στην Τουρκία" (Ηχητικό)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103.6 και στην εκπομπή ‘’Σχολιάζοντας τα γεγονότα’’ με τους Δέσποινα Μποτίτση και Γιάννη Πηλίδη, μίλησε ο βουλετής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος αναλύοντας τα φλέγον θέματα επικαιρότητας.

Σκόπια: "Η Νέα Δημοκρατία βγήκε σωστή"

Σχετικά με την ‘’καυτή πατάτα’’ της συμφωνίας με τα Σκόπια την οποία έκανε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και για το γεγονός ότι τα Σκόπια πάνε σε εκλογές, με σχετικό προβάδισμα το αντιπολιτευόμενο κόμμα, το οποίο θέλει σαν όνομα το σκέτο ‘’Μακεδονία’’, ανέφερε "Μέσα από αυτή την εξέλιξη η Νέα Δημοκρατία βγήκε σωστή. Το μοναδικό όπλο που έχουμε για να πιέσουμε το γειτονικό κράτος είναι η πιθανή του ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αυτό μπορούμε να αλλάξουμε κάποια τμήματα της συμφωνίας. Όταν δεν υπάρχει αυτή η ενταξιακή πορεία τα θέματα του ονόματος και της γλώσσας παραμένουν. Υπάρχει μία αβεβαιότητα όμως ίσως αποδειχθεί υπέρ μας αν βγει το VMRO και καταγγείλει την συμφωνία" δήλωσε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος.

Δυσαρεστημένος ο κόσμος με το μεταναστευτικό

Ερωτώμενος για την μερική δυσαρέσκεια του κόσμου με την κυβέρνηση ως προς το μεταναστευτικό και τις προεκλογικές υποσχέσεις "Την πολιτική που λέγαμε προεκλογικά δεν την έχουμε εφαρμόσει ακόμη υπό την εξής έννοια, κατατέθηκε στην βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του κράτους, μέσα από το οποίο η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα υπάρχει 20% επιστροφές στην Τουρκία. Ευελπιστώ σε 15-20 μέρες να εφαρμοστεί η συμφωνία η οποία περιλαμβάνει καινούρια διαδικασία για άσυλο και επιστροφές κυρίως στην Τουρκία" δήλωσε ο κύριος Στράτος Σιμόπουλος

"Εφικτό το μετρό μεχρι το 2023"

Μέσα στα φλέγοντα θέματα ωστόσο, και ως ειδικός επί του θέματος δεν μπορούσε να μην συζητηθεί και το σοβαρό θέμα με το μετρό της Θεσσαλονίκης το οποίο ακόμα... έρχεται. "Εφικτό για την κυβέρνηση και την Αττικό Μετρό η ολοκλήρωση του μετρό μέχρι τον Απρίλιο του 2023" είπε, ενώ "όνειρο απατηλό" χαρακτήρισε τα λεγόμενα της προηγούμενης κυβέρνησης και διοίκησης του Α.Μ όταν δήλωναν την ολοκλήρωση στο τέλος του 2020. "Το μετρό είναι μία δύσκολη περίπτωση εδώ είμαστε για να κριθούμε όλοι... Ο πρωθυπουργός έρχεται στη Θεσσαλονίκη κυρίως για να ενημερωθεί και να δώσει εντολές" κατέληξε ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος.

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 18:24

Ανάκληση για σαλάμια αέρος από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 15:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined