Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 17:25

Κώστας Χρυσογόνος στον Focus Fm 103.6 "Η λύση για το μεταναστευτικό θα είναι η Ευρωπαική Ένωση" (Ηχητικό)

Ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103.6. στην εκπομπή ‘’Σχολιάζοντας την επικαιρότητα’’ με τους Δέσποινα Μποτίτση και Γιάννη Πηλίδη.

Αναφερόμενος στις εκατό ημέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες στο διάστημα αυτό, ακολουθώντας μια ''ευχάριστη, όπως την χαρακτήρισε , πολιτική για τους περισσότερους Έλληνες.

Αναφερόμενος στον προυπολογισμό και στους δανειστές είπε πως "Οι δανειστές έτσι και αλλιώς μας έχουν βάλει υπερβολικούς στόχους μέχρι το 2022, για μία χώρα μεγάλης ύφεσης. Θα έπρεπε να επιδείξουν μεγαλύτερη κατανόηση και να δεχτούν την μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων νωρίτερα, δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνουν". Ενώ παράλληλα χαρακτήρισε "μέγγενη" τις υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών καθώς αν συνεχιστεί αυτό θα συνεχίσουν επίσης και οι εκροές νέων από την χώρα όπως και το θέμα της υπογεννητικότητας.

"Πρέπει να υπάρξουν ολόκληρα πακέτα μέτρων για την ενίσχυση οικογένειας και των παιδιών, δεν φτάνει η εξαγγελία της κυβέρνησης των 2000 ευρώ ανα γέννηση. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση η Ελλάδα θα ανθελληνιστεί" είπε.

"Δεν είναι κακό να υπάρχουν τεχνοκράτες"

Ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσογόνος δήλωσε πως είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού η δομή κάθε κυβέρνησης. "Δεν το βλέπω αρνητικό να υπάρχουν τεχνοκράτες, και από την στιγμή που δεν μπορεί να τους ανοίξει με άλλον τρόπο δίνοντας υψηλούς μισθούς στους γραμματείς για να κρατάνε τις ισορροπίες. Η ουσία του πράγματος είναι πως η κάθε κυβέρνηση κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Θετικά τα πρώτα δείγματα, ωστόσο στο τέλος ξυρίζουν τον...γαμπρό".

"Και τα τρία συστηματικά κόμματα που έχουν αναδείξει πολιτικούς στις στρατηγικές τους επιλογές συμφωνούν. Δηλαδή συμφωνούν και στους διεθνής προσανατολισμούς της χώρας, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωζώνη, στο κυβερνητικό πολίτευμα και στο πολιτικό σύστημα, άσχετα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει μερικές αριστερές ‘’κορόνες’’ . Άρα, δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα σχετικά με το μοντέλο που υπήρχε και υπάρχει. Προσπαθούμε να βρούμε θέματα για αντιπολίτευση τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Πρέπει να δούμε μακροπρόθεσμα τι γίνεται στην χώρα η οποία δεν πάει καλά, βρισκόμαστε ακόμα στον 19ο αιώνα στον τρόπο λειτουργίας".

"Εμείς είμαστε καλοί στα λόγια"

"Εμείς, σε σύγκριση με την δυτική Ευρώπη, είμαστε καλοί στα λόγια, λέμε ωραία και παχιά λόγια αλλά υστερούμε στην παραγωγή πράξεων. Έχουμε μια οικονομία μη παραγωγική. Η χώρα έχει πρόβλημα και για την αντιμετώπισή του πρέπει να αλλάξουμε και το πολιτικό μας πολιτισμό".

Δυναμικό το ξεκίνημα του κ. Χρυσοχοίδη

Σχετικά με την μείωση της εγκληματικότητας δήλωσε: "Δεν είναι αρνητικό το ξεκίνημα του κύριου Χρυσοχοίδη έγιναν κάποια πράγματα στην περιοχή των εξαρχείων όμως δεν θεωρώ πως το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί. Η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο η βίαιη, ωστόσο είναι όλα θέμα παιδείας".

Υπόθεση NOVARTIS

"Από αυτά που γνωρίζω υπάρχουν εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι έχουν καταγγείλει τον κύριο Παπαγγελόπουλο για αξιόποινες πράξεις κατά την άρση των καθηκόντων του, αυτό και μόνο δημιουργεί ανάγκη εξεταστικής. Αν υπήρχε περίπτωση να εμπλακεί ο κύριος Τσίπρας θα φανεί κατά την προανακριτική"

"Η λύση για το μεταναστευτικό θα είναι η ΕΕ"

"Η λύση για το μεταναστευτικό θα είναι να το πάρει στα χέρια της η Ε.Ε και να ενσωματωθούν τα λιμενικά σώματα των κρατών-μελών στην FRONTEX για προστασία των συνόρων και σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει μια κεντρική διαχείριση υποβάλλοντας άσυλο και να γίνετε αναλογική κατανομή στις χώρες.Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις χώρες που πλήττονται από το μεταναστευτικό θα πρέπει να πιέσουν για να υπάρξει κεντρική ευρωπαϊκή διαχείριση του προβλήματος".

Σχετικά με τις ‘’κόκκινες’’ περιοχές και την έκρυθμη κατάσταση είπε πως ότι θα πρέπει "να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών ,η συμφωνία με την Τουρκία ουσιαστικά έχει καταρρεύσει. Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι εύκολο να βρεις τις τοποθεσίες στις οποίες θα υποδεχτείς τους ανθρώπους στην Ηπειρωτική χώρα. Το ζήτημα ξεπερνάει την Ελλάδα, πρέπει όλες οι χώρες να πιέσουν. Τις επόμενες δεκαετίες το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Αφρική" συμπλήρωσε ο κ. Χρυσογόνος.

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Πτώση μικρού αεροσκάφους στις Σέρρες

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 10:06

Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 09:49

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 08:21

75 νέα κρούσματα κορωνοϊού- 15 στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 08:10

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα πλοία

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 14:42

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined