Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 12:45

Σωκράτης Φάμελος: Το fly over του Μητσοτακη για τον περιφερειακό της Θεσσαλονικης δεν είναι αδειοδοτημένο»

Την έντονη δυσαρέσκεια του από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM 103,6

και στην εκπομπή ''Διπλός Ελληνικός'' με τους Στέφανο Δαμιανίδη και Αντώνη Οραήλογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το fly over στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και το σοβαρό πρόβλημα με το μετρό Θεσσαλονίκης.

Εντοπίζω μια προχειρότητα και μια επιφανειακή προσέγγιση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, θεωρώ ότι είναι λάθος του ίδιου του πρωθυπουργού είτε να μην τον πληροφορούν ολοκληρωμένα είτε να ανακοινώνει αποσπασματικά κάποια πράγματα, κάνοντας την Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα ανοιχτή πληγή.

Ο κύριος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το fly over αναφέρθηκε σε ένα αδειοδοτημένο έργο. Εγώ ο ίδιος επικοινώνησα με τους αρμόδιους γιατί ως υπουργός περιβάλλοντος θα το γνώριζα και η πληροφορία που έχω είναι ότι το έργο δεν είναι αδειοδοτημένο. Δεν μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο έργο. Το fly over είναι από την περιοχή της ανηφόρας των Μετεώρων μετά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα. Το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, εντοπίζεται στην σύνδεση της Περιφερειακής με τον δρόμο του αεροδρομίου και της Χαλκιδικής. Εάν κάποιος φέρει κι' άλλα φορτία χωρίς να έχει κυκλοφοριακό σχέδιο και δεν απαντήσει τι κάνει με την ανατολική εξωτερική Περιφερειακή καθώς είναι αδειοδοτημένη εκείνη η περιοχή, τα πράγματα μπλέκουνε. Αυτό που είπε ο κύριος Μητσοτάκης, από την ΔΕΘ κάνει κακό στην πόλη μας, ανέφερε στον FOCUS FM 103,6 o Σωκράτης Φάμελλος. Ανοίγει ένα θέμα που δεν έχει αυτή την στιγμή αδειοδότηση. Εγώ προκαλώ με την καλή έννοια για να καταλάβουμε τι γίνεται, ας καταθέσει κάποιος την αδειοδότηση δημόσια και να καταθέσει και το κυκλοφοριακό σχέδιο της περιφερειακής, σημείωσε.

«Προχειρότητα για το μετρό... δώρο 3 χρόνια καθυστέρηση με το καλημέρα»

Ο κ.Μητσοτάκης δυστυχώς επιλέγει να βρει ένα ακόμη στοιχείο διχασμού της πόλης. Υπήρχαν εμμονές κάποιων ανθρώπων που κάποτε υποστήριξαν μια άλλη τεχνική λύση, θυμίζω το μετρό του 2014. Το μετρό ήταν σταματημένο και η Εγνατία γεμάτη λαμαρίνες. Αυτό ξεπεράστηκε, βγήκαν οι άδειες και το έργο προχωράει. Ήρθαν οι ράγες ήρθαν κάποιοι συρμοί αρχίσαν η δοκιμές και τώρα βρήκαν ένα καινούργιο θέμα, να ανοίξουμε φασαρία στην πόλη μας. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι μόνο τα 4 χρόνια καθυστέρηση που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης. Το δώρο που μας έκανε ήταν ότι θα έχουμε καθυστέρηση τρία χρόνια στο μετρό, το πρώτο ''δώρο'' της κυβέρνησης με το ''καλημέρα'. Επί κυβέρνησης Σαμαρά το έργο δεν μπορούσε να συνεχιστεί γιατί δεν υπήρχαν λεφτά να πληρώσουν και είχαμε γεμίσει λαμαρίνες. Τώρα που τα ξεπεράσαμε πάμε να ξανά ανοίξουμε ένα μεγάλο ζήτημα. Ο εμπορικός κόσμος ''τραβάει τα μαλλιά του'', δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS FM 103,6 ο Σ.Φάμμελος. Κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα είναι η ακρόαση της νέας διοίκησης της Αττικό Μετρό με νέο πρόεδρο τον τότε υποψήφιο δήμαρχο και βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Ταχιάο. Η ίδια αναπαραγωγή της πολιτικής αντανάκλασης, για να δούμε τώρα με ποιους τρόπους θα δρομολογηθούν αποφάσεις και ποιο θα είναι το κόστος για την Θεσσαλονίκη. Τι είναι η Θεσσαλονίκη, ο σάκος του μποξ;

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Κορωνοϊός: 28 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 18:27

Εύβοια: Φωτιά για δεύτερη φορά στην Κάρυστο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 14:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined