Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 11:55

ΗΧΗΤΙΚΟ-Νίκος Παπανδρέου: Συνήθως αυτός που κάνει δώρα, είναι εκείνος που χάνει...

Στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου.


«Ήταν τόσο προεκλογικό αυτό, συνήθως αυτός που κάνει δώρα, είναι εκείνος που χάνει, δεν αντιστρέφεται αυτό. Το έχουμε δει τις παλιές εποχές, έχει κατακριθεί γενικώς από τον κόσμο η τακτική αυτή, δηλαδή πριν από τις εκλογές προσλήψεις, ρουσφέτια ή δώρα. Εδώ το έχουμε παρακάνει. Το έκανε και ο Καραμανλής το 2007, μετά τις φωτιές.»


«Αν δεν χάνει κάποιος, δεν έχει ανάγκη τέτοια τερτίπια», είπε ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνοντας: «Προφανώς ο κόσμος τα έχει ανάγκη, αλλά δεν είναι αναπτυξιακό, δεν είναι μόνιμο κι αν φαίνεται τόσο πολύ ωμός εκβιασμός, ότι αν δεν βγούμε πρώτοι στις ευρωεκλογές χάνετε τη σύνταξη, δηλαδή θα πάτε στις εθνικές εκλογές και θα χάσετε τις εθνικές εκλογές; Είναι περίεργο, σα να ομολογεί ότι αν δεν πάνε καλά στις ευρωεκλογές, δεν χάσει και στις εθνικές εκλογές, άρα θα χάσουμε και το δώρο. Νομίζω είναι λάθος στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως το διατυπώσανε.


Αναφορικά με την πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα και στο ερώτημα τι μπορεί να φταίει, ο κ. Παπανδρέου απάντησε:


«Δεν έχουμε πείσει τον κόσμο ακόμη, ότι πρέπει να φύγουμε απ΄τον διπολισμό, γιατί μην ξεχνάτε ότι ο διπολισμός είναι σχεδόν μόνιμο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Άρα, ο κόσμος έχει συνηθίσει αυτό το δίπολο, είναι πολύ οικείο. Εμείς πρέπει να πείσουμε ότι υπάρχει πραγματικά προοδευτική παράταξη, που έχει κάνει τόσα και να δείξουμε τι θα κάνουμε στο μέλλον. Είναι σημαντικό ν πάμε καλά στις ευρωεκλογές, γιατί το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει τους επόμενους μήνες. Είναι πολλά αυτά, τα οποία φταίνε, πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλες τις κατηγορίες για το μνημόνιο και φαίνεται ότι το αφήγημα κέρδισε, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το «κακό παιδί», αν και προσπαθώ να σκεφτώ τα 3-4 τελευταία χρόνια κάποιο έργο της ΝΔ, δεν μου έρχεται στο μυαλό κάτι τέτοιο για το διάστημα 2004-2009» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Γιώργος Παντζιαράς : "Φέτος είναι η χρονιά του Άρη"

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 17:39

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined