Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 11:33

ΗΧΗΤΙΚΟ-Μεΐμαράκης: Τις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη πάντα πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη - Αν η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι μεγάλη, θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις, δεν πάει να λέει ο Τσίπρας, ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη...

«Όλα αυτά τα προεκλογικά επιδόματα δεν έχουν την απήχηση που περιμένουν οι κυβερνώντες, παρόλα αυτά κάποιον κόσμο σίγουρα επηρεάζουν.

Για αυτό ακριβώς εγώ τονίζω στις ομιλίες μου και ζητώ από τους πολίτες να φιλτράρουν όσα ακούνε, να τα «βασανίζουν», να τα «ζυμώνουν» και να κρίνουν, γιατί οι πολίτες είναι τελικά αυτοί που μιλούν και εμείς οι πολιτικοί αναλύουμε το μήνυμά τους» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Ευάγγελος Μεΐμαράκης.

«26 Μαΐου λοιπόν μιλούν οι πολίτες και θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στο τι θα πουν, διότι δύο φορές ακούσανε ψέματα, μία μερίδα πολιτών πίστεψε αυτά τα ψέματα και ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «θα σκίσουμε τα μνημόνια», πειραματίστηκαν λοιπόν και θα έλεγα ότι σε συνδυασμό με μία άλλη μερίδα πολιτών, που απείχε, και ήταν μεγάλη μερίδα αυτή, δημιουργήθηκε έτσι μία τεχνητή πλειοψηφία, η οποία όμως διοικεί για αρκετά χρόνια.
Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.»
Αναφορικά με τις προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα για τις παροχές και τον αντίκτυπο στα δημοσιονομικά ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:
«Όποτε μιλούν ο κεντρικός τραπεζίτης, ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Ρέγκλινγκ σαφώς και πρέπει να τους παίρνουμε στα σοβαρά. Έχουν εκφράσει ανησυχίες και προβληματισμό, βεβαίως όμως, όλα αυτά φιλτράρονται και συζητώνται γιατί και το 1ο και το 2ο πρόγραμμα της τρόικας είχαν λάθη, τα οποία παραδέχθηκαν και οι δανειστές, με αποτέλεσμα όμως να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Σαφώς όμως τις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη πάντα πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη.»
Σχετικά με τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη για πληροφόρηση περί απόπειρας νοθείας στις εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης είπε, ότι ο ίδιος δεν έχει κάποια τέτοια πληροφόρηση από το κόμμα, λέγοντας ότι ο κ. Αυγενάκης ήθελε να τονίσει ότι η ΝΔ πρέπει να αυξήσει την επαγρύπνησή της, να έχει εκλογικούς αντιπροσώπους παντού και να μείνει στις κάλπες μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος.
Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος», που είχε αποδώσει ο ίδιος στον κ. Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2015, ο κ. Μεΐμαράκης δήλωσε:
«Δεν νομίζω ότι διορθώθηκε, βεβαίως έχει περισσότερες εμπειρίες, αλλά και οι εμπειρίες που έχει είναι αρνητικές και το φροντιστήριό του, που πληρώνει ο ελληνικός λαός, είναι πάρα πολύ ακριβό. Θα είχαμε αποφύγει πάρα πολλά, αν είχαμε καταφέρει να έχουμε μία κοινή εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, με οικονομολόγους, τεχνοκράτες και πολιτικούς, που θα συζητούσαν ένα ολοκληρωμένο πακέτο με τους δανειστές, με μία πολιτική για τον περιορισμό της σπατάλης και όχι μόνο σ’ αυτήν την υπερβολική αύξηση της φορολογίας, που σκοτώνει την ανάπτυξη.
«Εγώ μάχομαι για να είναι η ΝΔ όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να είναι όσο το δυνατόν και πιο μεγάλη η διαφορά. Οι πολίτες πρέπει να στείλουν το μήνυμα με την ψήφο τους. Αν η διαφορά είναι μεγάλη, θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις, δεν πάει να λέει ο Τσίπρας, ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη ή να λέμε εμείς έπρεπε να τις είχαμε κάνει χτες, οι πολίτες έχει σημασία τι θα πουν στις 26 Μαΐου και εκεί επικεντρωνόμαστε όλοι» κατέληξε ο Ευάγγελος Μεΐμαράκης.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 20:30

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined