Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 11:04

ΗΧΗΤΙΚΟ-Βορίδης: Από τις αποφυλακίσεις με το νόμο Παρασκευόπουλου δεν εξαιρούνται οι τρομοκράτες

«Το συγκλονιστικό σ’ αυτήν την ιστορία, είναι ότι κάποια στιγμή θα φτάναμε σ’ ένα σημείο, όπου θα αποφυλακίζονταν τρομοκράτες, γιατί ο νόμος Παρασκευόπουλου παρατείνεται, με ασήμαντες τροποποιήσεις, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή την αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών.

Στα αδικήματα, που θα έπρεπε να εξαιρούνται και δεν εξαιρείται, είναι οι τρομοκρατικές πράξεις» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.


«Μπορεί ένας άνθρωπος δηλαδή, να έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία και παρά ταύτα να αξιοποιεί τις ευνοϊκές πρόνοιες του συγκεκριμένου νόμου. Γίνονταν και παλαιότερα αποφυλακίσεις, αλλά για κακουργήματα ήσσονος σημασίας, τα λεγόμενα «χαμηλά» και όχι αυτά τα οποία έχουν βίαιο χαρακτήρα. Άλλο να βγάζεις έναν άνθρωπο που έχει κάνει πλαστογραφία κι άλλο να βγάζεις ληστές, εμπόρους, ναρκωτικών, τρομοκράτες ή μαφιόζους.»


Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «το κριτήριο για τις αποφυλακίσεις αυτές θα έπρεπε να είναι ένα ουσιαστικό κριτήριο για την κρίση της επικινδυνότητας του καταδίκου, όχι αν έχει εκτίσει κι πόση ποινή έχει εκτίσει.»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ ακραίες ιδεολογικές θέσεις στο ζήτημα του σωφρονισμού, αν μπορούσε θα καταργούσε τελείως τη φυλάκιση και θα πήγαινε σε ένα εναλλακτικό σύστημα ποινών, πχ βραχιολάκια, χρηματικές ποινές, κοινωνικές εργασίες. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών, αλλά πίσω από αυτό, έχουν μία σκληρή, ακραία ιδεολογική άποψη, που λέει, ότι θα καταργήσουμε τη φυλακή. Αυτό βρίσκεται πίσω από τη στάση τους, διότι, ποιος πολίτης δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει ο νόμος Παρασκευόπουλου;
Μα έχουμε νεκρούς από το νόμο Παρασκευόπουλου, έχουμε ανθρώπους που δολοφονήθηκαν, από αυτούς που βγήκαν με το συγκεκριμένο νόμο.»

 

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 01:00 - 05:00

Ροη ειδησεων

Η πανσέληνος της «φράουλας» μαγεύει

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 22:47

Κρήτη: Βρέθηκε πτώμα σε χωράφι στο Ηράκλειο

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 22:35

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined