Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 13:14

HXHTIKO-Ασημακοπούλου: Συγκρίνετε Στουρνάρα και Φλαμπουράρη και αποφασίστε ποιον από τους δύο θέλετε να πάρει μία απόφαση σε μια καίρια στιγμή για το τραπεζικό σύστημα

«Με την παρούσα μορφή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε και δεν νομίζω να μεταλλαχθεί αρκούντως για να μπορούμε να κυβερνήσουμε. Η κ. Γεννηματά πρέπει να αποφασίσει με ποιον μπορεί να κυβερνήσει. Το βρίσκω αντιφατικό να λες ότι μπορώ να κυβερνήσω και με τον έναν και με τον άλλον.

Ή θέλεις για παράδειγμα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή δεν θέλεις, οπότε πρέπει να πάρεις μία θέση γι΄αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έχει πει, θα είναι απολύτως ανοιχτός σε στήριξη και σε ενδεχόμενο, όπως ξεπροβάλλει αυτοδυναμίας, πιστεύω ότι θα είναι επίσης απολύτως συγκεκριμένος και ξεκάθαρος και για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, οπότε θα πρέπει κάποιος να πάρει θέση ως προς αυτό. Παίρνοντας θέση , θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι πολιτικά και δεν θα υπάρχουν περιθώρια σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: φτωχοποίηση, αναδιανομή μιζέριας, λαϊκισμός, ψέματα, κοροϊδία και την επόμενη μέρα να σερνόμαστε. Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μία εντελώς διαφορετική χώρα από την σημερινή Ελλάδα των Τσίπρα και Καμμένου»
Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν επενδυτές επί ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, βλέπουν τι τράβηξε η επένδυση στο Ελληνικό, τι γίνεται στις Σκουριές, τι τράβηξαν οι Γερμανοί με τα αεροδρόμια. Βλέπουν επίσης τι γίνεται και με το επίπεδο της φορολογίας. Αυτοί λοιπόν περιμένουν να δουν τι θα γίνει στις εκλογές, γιατί ξέρουν ότι στις δημοσκοπήσεις υπάρχει μεγάλη διαφορά και ξέρουν τη διαφορά μεταξύ μιας κυβέρνησης που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε για το νόμο της απλής αναλογικής, ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα αλλάξει αυτός ο νόμος, γιατί προκαλεί ακυβερνησία. Ο κ. Σκουρλέτης έφτιαξε ένα σύστημα κομμένο και ραμμένο στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να επικρατήσουν υποψήφιοί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την ένδεια στελεχών που υπάρχει στην παράταξή τους, για να προκαλέσει αναστάτωση και ως ένα βαθμό το έχει πετύχει, γι΄αυτό και ζητάμε εκλογές άμεσα.»

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά του κ. Στουρνάρα η κ. Ασημακοπούλου απάντησε:

«Γενικώς η εμπάθεια είναι κακός σύμβουλος στην πολιτική. Η ουσία είναι ότι ο κ. Στουρνάρας υπηρετεί ένα συγκεκριμένο θεσμό, ας κοιτάξουμε λοιπόν το ρόλο του θεσμού.
Ας συγκρίνει όποιος θέλει πχ τον κ. Φλαμπουράρη με τον κ. Στουρνάρα κι ας αποφασίσει ποιον θα προτιμούσε να έχει, σε μια καίρια στιγμή για να του πει τι πρέπει να γίνει, αν χρειαστεί μία παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα. Μιλώντας όμως θεσμικά δεν νοείται να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που έχει σχέση με τις τράπεζες και να μην συμπεριλαμβάνεις στη συζήτηση τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας. Αυτή είναι η ουσία.»

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Γιάννης Σωπασής
Ραδ. παραγωγός: Γιάννης Σωπασής
Πρόγραμμα: Focus κοινωνία
Ώρες: 18:00 - 19:00

Ροη ειδησεων

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 16:00

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 13:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined